El “Cap de setmana del pernil”, patrocinat per l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, és la fira gastronòmica popular que tindrà lloc al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro els dies 1 i 2 de febrer.
Una fira dirigida al públic final, on es podrà gaudir d’un ambient gourmet en un recinte firal amb expositors de diferents productes com vins, formatges, embotits artesanals, i com no pot ser d’altra manera, de pernil.
Durant els dies 1 i 2 de febrer, l’espai firal romandrà obert i amb accés gratuït (dissabte de 10.30 a 21.30 hores, i diumenge de 10.30 a 16 hores), per oferir als visitants els productes gourmet que proposen els expositors. A més, durant tot el recinte trobaran taules i cadires per poder degustar còmodament els productes que exposen els diferents punts de venda. A més a més, tenen al seu abast participar en tastos de pernil amb maridatge de vins, guiades per els millors professionals del sector i amb el millor producte del món, i també, d’un espectacular Showcooking amb receptes a partir de l’ibèric de la mà d’Alan Puche, xef i propietàri del Restaurant Puche a Palamós (dissabte a les 11h).
Per si no fos suficient, el dissabte 1 de febrer a les cinc de la tarda tindrà lloc la I Final del Campionat Mundial de Talladors de Pernil, un esdeveniment històric ja que és la primera edició. Talladors d’arreu del món es trobaran al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro per competir el títol mundial com a millor tallador. Interessant és també que, els plats resultants d’aquesta prova es vendran a preus populars per tal de que el visitant degusti el millor pernil tallat per els millors talladors al millor preu.