Calonge programa una trentena d’activitats per celebrar la Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou

Calonge i Sant Antoni.- La Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou programen una trentena d’activitats durant cinc dies a Calonge.

La proposta per aquest any inclou música, teatre, exposicions, activitats esportives, tasts de vins i visites als cellers, entre d’altres. La programació d’actes començarà el proper dimecres 10 de novembre, coincidint amb la vigília de Sant Martí, i s’allargarà fins diumenge 14 de novembre. El vi i la cultura seran els principals protagonistes d’una festa que vol posar en valor les qualitats del vi de Calonge, i també oferir activitats lúdiques i divulgatives.
Les activitats començaran dimecres 10 de novembre, amb un espectacle infantil pels més petits, el concert-relat “El naixement de la Bossa nova: 1’59” que van canviar el món”, a càrrec de Iogui Trio, per acabar el dia, es podrà assistir a l’obertura i inauguració de l’exposició fotogràfica “Calonge i Sant Antoni, els anys 90”, que organitza el Club Motor Clàssic Calonge.
El matí de dijous 11 de novembre, Sant Martí, començarà amb la pintura del mural “Reconstrucció de la façana de l’Espai Jove”, un taller participatiu amb la il·lustradora Marta Bellvehí, seguit de diversos tallers infantils. El matí acabarà amb l’Ofici Solemne i l’Audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona. A la tarda, hi haurà l’Escape Room de carrer “El marxant d’Art”, i el torneig infantil d’escacs i la partida a cegues per a adults. Finalment, el dia acabarà amb una sessió de cinema infantil, amb la pel·lícula “Coco”.
La presentació del documental “Les vies del vi” de Carlos Orta serà l’acte protagonista del divendres 12 de novembre, i comptarà amb la participació de Josep Roca (sommelier del Celler de Can Roca), Dolors Vidal (Directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la UdG), Jordi Soler (alcalde de Calonge i Sant Antoni), Carlos Orta (director del documental) i Lluís Molla (president de la Fundació Remença XXI).
El dissabte 13 de novembre s’han organitzat una gran varietat de visites guiades i tastos a diversos cellers del municipi, com són el Celler Viníric, el Celler Clos d’Agon-Mas Gil, el Celler Mas Eugeni i el Celler i Hort de Can Ribot a Sant Daniel. A banda, també s’han programat altres activitats al llarg del dia, com per exemple el III Torneig d’Escacs per a Adults, l’explicació del projecte “Calonge, poble de llibres” i la primera cursa popular d’obstacles. Dos concerts posaran fi al dissabte, en primer lloc amb l’actuació de The Others i Diamond Stick, i per acabar, el concert “Homenatge a la sarsuela – veus i cobla”, a càrrec de la cobla Ciutat de Girona i els artistes Beatrice Jiménez, soprano, Albert Deprius, tenor, i Joan Torras, percussió, sota la direcció de Jesús Ventura.
Per acabar el cap de setmana, el diumenge 14 de novembre començarà amb la cursa d’obstàcles Almogàvers Race. Les altres activitats previstes al matí són el mercat del vi de Calonge, la caminada a peu des del Celler de Can Pereclara fins a la vinya del pla, el Visensitive que posarà música dels anys vuitanta i noranta als vins de la conca del Tinar de Calonge, i el concert a càrrec de Litus 3. A la tarda, trobem una visita guiada a l’exposició “El Llegat indià – un passat en comú per descobrir”, a càrrec de la Xarxa de Municipis Indians, la conferència “La dona en el món indià”, a càrrec del divulgador cultural Joan Miquel Llodrà, i l’espectacle teatral “Ni rastre de qui vam ser”, amb Fel Faixedas i Carles Xuriguera. El castell de focs artificials posarà punt final a la Festa de Sant Martí.

Tags: activitats culturals, Calonge i Sant Antoni, cultura patrimoni, Festa Major, gastronomia, programació, societat, vi de pagès, vi nou, vins
Notícia anterior
Els opositors al parc eòlic marí de Roses creuen que la nova proposta és una “maniobra” per fer-lo per fases
Notícia següent
Presentació a la Bisbal del llibre “Llevadores i infermeres del Baix Empordà”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes