El Consell Comarcal celebra un Consell d’Alcaldies per tractar temes d’habitatge i cadastre

Baix Empordà

Aquest dilluns a la tarda s’ha celebrat un Consell d’Alcaldies del Baix Empordà on s’ha presentat un Programa Comarcal d’Habitatge que té per objectiu reforçar les polítiques públiques en aquest àmbit.

Glòria Marull, presidenta del Consell Comarcal, ha exposat la creixent preocupació dels municipis, que en alguns casos tripliquen la seva població a l’estiu, envers la problemàtica dels habitatges d’ús turístic al Baix Empordà, fent referència al fet que a la comarca del Baix Empordà n’hi ha més que a Barcelona.
El primer dels temes que s’han tractat amb els representats municipals ha estat el Mapa de Gestió de Cadastre, els municipis reben anul·lament els ingressos de la recaptació d’Impostos sobre els Béns Immobles (IBI). La consellera del cadastre, Cecília Barnosell (Junts per Catalunya) ha obert el torn de preguntes i el tècnic d’aquesta àrea ha exposat les diferents casuístiques i problemàtiques que es poden trobar a l’hora de fer revisió i gestió dels canvis d’usos i com es poden tenir en compte certs paràmetres del cadastre perquè les pujades d’impostos siguin més justes i no percentatges generals que afecten per igual totes les propietats.
El segon punt s’ha treballat ha estat la presentació del Programa d’Actuacions en Habitatge del Consell Comarcal. El conseller comarcal d’habitatge, Dani Encinas (Esquerra) ha exposat els diferents problemes que tenen els municipis per impulsar els objectius en polítiques d’habitatge. Les tècniques del Consell Comarcal han presentat el programa d’actuacions en habitatge pel 2024-2027. Els objectius envers els ciutadans es basen a aconseguir que la població pugui viure de forma estable en habitatges adequats pel seu benestar i salut. Han explicat les principals línies d’acció: reforçar el lideratge de l’àrea en la creació i difusió de coneixement i l’establiment de xarxes i relació entre els diferents agents d’abast comarcal, reforçar el pla de serveis amb ajuntaments per assolir els objectius de mandat ampliant el personal tècnic en habitatge i per últim potenciar l’execució de convenis amb administracions supracomarcals per la transformació del mercat, la cultura la sostenibilitat de l’habitatge.
Per acabar, s’ha obert un torn de paraula on els diferents representats municipals de la comarca han pogut exposar amb més detall els problemes i dificultats que tenen els municipis en aquest àmbit i han rebut informació de primera mà dels serveis tècnics del consell comarcal. L’oficina d’habitatge treballa en l’assessorament i acompanyament dels municipis oferint diagnosi i pla de serveis específics per cada municipi.

Tags: alcaldes, Baix Empordà, Consell Comarcal, habitatge, programa, serveis, societat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els mossos atenen 3.000 dones maltractades a les comarques gironines i lamenten que n’hi hagi que refusin la protecció
Notícia següent
Nou sistema de notificació de visites a l’Hospital de Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes