El Govern convoca una nova línia de subvenció que uneix la gastronomia, el turisme i la cultura

Catalunya.- El Govern de la Generalitat, a través de la col·laboració dels Departaments d’Empresa i Treball, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Cultura, presenta una nova línia de subvenció per afavorir la programació d’espectacles d’arts en viu en l’organització d’esdeveniments d’interès agroturístic, com fires, festivals o cicles d’activitats.

Aquests actes s’han de realitzar al voltant d’un producte agroalimentari associat a una Denominació d’Origen Protegida (DOP), a una Indicació Geogràfica Protegida (IGP), a una Denominació d’Origen (DO), associat a espais d’explotació agroalimentària i que fomenti la promoció turística de la cultura d’un poble, una ciutat o un territori de Catalunya.
Aquesta nova línia d’ajuts té per objecte la programació d’espectacles d’arts en viu (arts escèniques o música) de caràcter professional, on la part més importants dels espectacles d’arts en viu tinguin lloc en espais directament vinculats a l’explotació del producte agroalimentari, i que es realitzin dins d’un municipi o conjunt de municipis que no superin els 150.000 habitants. Els imports de la subvenció oscil·len entre els 100.000 euros i els 250.000 euros en funció dels municipis que acullin l’esdeveniment d’interès agroturístic.
L’organització d’esdeveniments de promoció i difusió de productes agrícoles de proximitat és un actiu que impulsa el turisme i l’activitat econòmica i cultural al territori on es du a terme. A més, permet la programació d’espectacles professionals d’arts en viu en aquest marc de nous cicles o festivals de proximitat, obrint així noves possibilitats de contractació per als professionals de la cultura. En aquest sentit, la suma de cultura i enogastronomia generarà una nova oferta turística que convertirà territoris en destinacions turístiques, culturals i agroalimentàries alhora.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, destaca que amb aquesta línia, la Generalitat “promou una oferta conjunta dels diferents territoris, donant protagonisme al patrimoni turístic entès de manera àmplia, tenint en compte els recursos artístics, així com els productes de cada zona”. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez, afirma que aquesta legislatura el Govern està impulsant la cultura arreu de tot el país, “parant atenció als diferents contextos territorials i també als agents que fins ara quedaven fora del prisma del Departament de Cultura”. Per la seva part, el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, subratlla que “els tres Departaments implicats hem sumat esforços per concebre aquesta línia d’ajuts amb vocació territorial incontestable, que conjuga l’efecte dinamitzador de les arts escèniques en el turisme i l’economia amb el patrimoni agroalimentari del nostre país i tots els agents que el conformen”.
L’import de la primera convocatòria 2023/2024 és d’un total de 3’5 M€ i poden optar-hi entitats de l’administració local de Catalunya, fundacions, associacions i altres entitats privades sense finalitat de lucre i empreses privades, cooperatives i altres entitats amb finalitat de lucre, així com els professionals inscrits en el Règim especial de treballadors autònoms. El període de presentació de sol·licituds és del 8 de setembre i fins al 27 de setembre a les 14 hores. Es poden consultar les bases específiques al web del Departament de Cultura.

Tags: Agroalimentació, Catalunya, cultura, enoturisme, gastronomia, Generalitat, promoció, societat, subvencions, turisme
Notícia anterior
S’Agaró commemorarà el 2024 el centenari de la construcció del primer xalet amb un programa ple d’activitats
Notícia següent
Acció Climàtica i els pescadors exigeixen al Ministeri que es replantegi la veda de fins a 6 mesos per la pesca de sardina perquè “hipoteca el futur del sector”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes