El Festival Vívid que celebra la Costa Brava ha programat una “batalla de xefs” amb una competició entre participants per veure qui elabora les tapes que mariden millor amb els vins o un taller de cuina al Motel de Figueres.
També hi haurà un tast de vins per celebrar els 50 anys de la DO Empordà i un altre que oferirà el cantant Joan Dausà. En total s’han programat una seixantena d’activitats durant tot l’abril. Des de fa uns dies ja s’han posat a la venda les entrades per als Amics del Vívid, públic fidel de la mostra enogastronòmica. De moment, ja s’han venut 304 places dels esmorzars de forquilla entre vinyes, un 69% de totes les que hi ha disponibles. De fet, en quatre d’ells ja s’han exhaurit totes les localitats.
La dotzena edició del Festival Vívid es farà entre el 3 d’abril i el 3 de maig a diferents localitats de la Costa Brava. Ja hi ha les 2.800 entrades a la venda per totes les activitats programades, una seixantena. Enguany s’ha fet la categoria de Cuina i Vi amb motiu de la declaració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia per aquest 2025.
En destaca el sopar que es farà a l’hotel Terraza de Roses maridat amb la reconeguda sommelier Anna Vicens. També s’hi inclou el tast de vins de l’Empordà que oferirà la sommelier Laura Masramon a El Motel on també hi haurà un taller de cuina en el reconegut restaurant de Figueres.
Per la seva banda, el celler Empordàlia ha organitzat una “batalla de xefs” amb dos cuiners que lideraran dos grups de participants que hauran de fer plats i tapes amb productes locals i s’hauran de maridar amb vins de la DO Empordà que els assignin. El cuiner Tomàs Brull oferirà un taller de platets al celler Viníric on els participants aprendran a cuinar les receptes i després degustar-les i maridar-les amb vins del celler de Calonge.
L’activitat estrella del Vívid, però, segueixen essent els esmorzars de forquilla entre vinyes. Es faran els caps de setmana del mes d’abril i en ells es reuniran enòlegs de la DO Empordà i restauradors de la Cuina de l’Empordanet i Cuina del Vent per fer un menú maridat expressament amb vins de la zona. Es faran una quinzena d’esmorzars, però ja n’hi ha quatre que han exhaurit les localitats amb la venda anticipada.
El Vívid manté els tastos singulars en llocs excepcionals. Un d’ells servirà per celebrar els 50 anys de la DO Empordà amb deu vins seleccionats per la seva rellevància històrica i que permetran explicar deu moments clau de la denominació. Per altra banda, un altre tast anirà a càrrec del cantant Joan Dausà i, per altra banda, es faran tasts en llocs com ara el monestir de Sant Pere de Rodes o l’ermita de Sant Silvestre de Valleta.