Els parcs naturals regulen de nou aquest estiu l’accés motoritzat per evitar aglomeracions que posin en risc la capacitat d’acollida del medi natural

Catalunya.- Els parcs naturals gestionats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural comencen a implementar mesures per ordenar el seu accés aquest estiu i evitar aglomeracions que posin en risc la capacitat d’acollida del medi natural.

Totes aquestes accions s’emmarquen dins del pla de xoc endegat pel Departament per compatibilitzar la protecció del paisatge, la flora i la fauna amb la pesca, l’agricultura, la ramaderia i les activitats d’oci i turístiques.
Al Parc Natural de Cap de Creus, conjuntament amb l’Ajuntament de Cadaqués, a partir del juliol tornarà a funcionar el servei de bus llançadora des de l’aparcament d’Es Corral d’en Morell fins al Far de Cap de Creus, atès que no es permet el pas de vehicles per la carretera entre el municipi i el far durant el període estival per evitar la massificació en aquest paratge protegit. Aquest mes de juny el servei estarà actiu en festius i cap de setmana i des de l’1 de juliol fins al 30 de setembre funcionarà tots els dies. També hi haurà restriccions a l’accés de les cales de Roses amb vehicles de quatre rodes a partir del 15 de juliol i l’Ajuntament de Roses ha habilitat diversos punts d’aparcament.
Al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, conjuntament amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, es tanca l’accés per a vehicles a tot el massís del Montgrí entre el 15 de juny i el 15 de setembre. Així mateix, entre l’1 de juliol i el 31 de setembre s’habilitarà un aparcament temporal per regular l’excés de vehicles a la zona de la Gola Sud i la Fonollera.

Tags: accés, Acció Climàtica, Alt i Baix empordà, Catalunya, espais naturals, Parc Natural del Cap de Creus, Parc Natural del Montgrí, parcs naturals, regulació, restriccions, societat, temporada turística

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
“La cuina de l’hort”, la proposta d’Empordà Gastronòmic per aquest estiu
Notícia següent
Rècords de “dies d’estiu” i de jornades amb temperatures superiors a 30ºC durant la primavera arreu del país

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes