“La cuina de l’hort”, la proposta d’Empordà Gastronòmic per aquest estiu

Baix Empordà.- Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà els nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, dedicats a “Parcs i jardins” i “La cuina de l’hort”, respectivament.

La xef biodinàmica especialitzada en flora comestible és la protagonista de la portada d’Empordà Gastronòmic. La revista dedica el seu tema central a “La cuina de l’hort”: amanides, verdures (bulbs, tubercles, arrels, de fulla i tronxo, inflorescències, fruites, brots, etc.) i hortalisses, que en paraules de Jaume Fàbrega constitueixen “l’aliment principal de la humanitat i apareixen a totes les cuines dels cinc continents”. Igual que és terra de vi i de fruita, terra de peix i de carn i terra d’arròs, L’Empordà ha estat sempre i és terra d’horta, un fet més que evident en les parades de pageses i pagesos que podem trobar cada dia als nostres mercats replets de productes de Km 0 –literalment– collits el vespre anterior o aquell mateix matí. L’empremta i la presència d’una pagesia d’origen ancestral és present a tots els pobles i ciutats de l’Empordà, de la mateixa manera que no es pot entendre la seva cuina sense els productes que proporcionen des de fa molts anys els seus camps, alguns d’ells gairebé exclusius de les comarques gironines com els naps negres, els salsafins o els fesolets de l’ull ros.
La publicació no descuida ni molts menys les notícies d’actualitat de la cuina i els vins empordanesos, amb entrevistes amb els xefs Tomàs Brull de La Cala Taverna de Palamós, nou membre de La Cuina de l’Empordanet, i Josep Maria Portas, que acaba d’iniciar juntament amb la seva dona Judith Cano l’engrescador projecte del Xup-Xup Palafrugell. També ens acompanyen en aquest número Anna i Lluís Pèrez Cansell del Mas Geli, probablement el celler baix empordanès amb més projecció; l’enòloga Montse Molla, en motiu del reconeixement atorgat per La Guía de Vinos de la Vanguardia als vins de pagès del seu mas, així com la Pastisseria Collboni de Palamós, guardonada fa pocs mesos 21a edició dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat.

Tags: cuina, cultura, Empordá Gastronòmic, gastronomia, historia, novetat editorial, pesca, premsa comarcal, receptes, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els Consells Comarcals de l’Alt i Baix Empordà programen 54 visites als espais medievals, sis més que l’any passat
Notícia següent
Els parcs naturals regulen de nou aquest estiu l’accés motoritzat per evitar aglomeracions que posin en risc la capacitat d’acollida del medi natural

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes