Barcelona (ACN).- Els restaurants BoTiC, de Corçà, i Castell Peralada, de Peralada, han aconseguit aquest dilluns dos sols de la Guia Repsol 2023 en una cerimònia a Alacant, al País Valencià.
El xef Albert Sastregener i la metre i sommelier Cristina Torrent estan al capdavant del primer des del 2007, mentre que el cuiner Javier Martínez coordina la direcció del segon al costat del cap de sala i sommelier Toni Gerez. La Guia Repsol també ha reconegut amb un sol nou restaurants catalans, Aleia, Atempo, Come, Enigma (d’Albert Adrià), Granja Elena, Pur – Impur (de Nando Jubany) i Slow & Low, tots a Barcelona, a banda de Quatre Molins, a Cornudella de Montsant (Priorat), i Er Estrangèr, a Betren (Vielha e Mijaran, Val d’Aran).
A l’Empordà mantenen els seus sols el Miramar (Llançà), amb 3; Candlelight – Romain Fornell (S’Agaró), Compartir (Cadaqués) i Els Tinars (Llagostera), amb 2; i Casamar (Llafranc); Sol Blanc, Sa Punta i Vicus (Pals); El Motel (Figueres); Els Brancs (Roses); i Empòrium (Castelló d’Empúries).