• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Es promociona l’enoturisme de la Costa Brava amb la campanya “Passeja pels racons més bonics de la Ruta del Vi DO Empordà”

11 de Maig de 2020

Girona.- La campanya de promoció de l’enoturisme a la Costa Brava “Passeja pels racons més bonics de la Ruta del Vi DO Empordà”, a través del canal d’Instagram i impulsada per la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, presenta una sèrie d’entrevistes, en directe i de mitja hora de durada, als protagonistes del món del vi a l’Empordà.

La iniciativa persegueix fer difusió de l’oferta enoturística del territori mitjançant històries i curiositats que s’amaguen darrere la producció vitivinícola, tot donant a conèixer els rostres dels protagonistes i mostrant els paisatges més emblemàtics. Es pretén estimular els usuaris (afeccionats al vi, la viticultura i el turisme) perquè redescobreixin l’Empordà tot gaudint de les moltes experiències enoturístiques que es proposen a la demarcació un cop finalitzi el confinament i es restableixi progressivament la mobilitat de les persones i l’oferta turística de les destinacions i empreses.
El dijous 7 de maig, a les 19 hores, a través del perfil @empordawine, va tenir lloc la primera passejada en directe, amb Eduard Hugas, propietari del celler Hugas de Batlle, situat a la població de Colera. Hugas va explicar la història que s’amaga darrere el vi Camí d’en Poca Sang des d’una de les seves vinyes emblemàtiques: Coma Fredosa. La sessió va ser seguida a Instagram Live per 43 usuaris.
El calendari de passejades segueix el 14 de maig amb la visita a les vinyes amb vistes al Montgrí del celler Mas Geli, de Pals; el 21 de maig, a la Finca Furot, a Vilamaniscle, del Grup Oliveda, i el 28 de maig, a la vinya del Mini, a Rabós d’Empordà, del celler La Vinyeta. La programació de passejades es mantindrà activa cada dijous fins a finals de juliol, a fi de poder donar visibilitat a més indrets enoturístics de l’Empordà.
Aquesta iniciativa impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb motiu de la crisi generada per la COVID-19 arriba en un moment en què els cellers de la DO Empordà fa prop de dos mesos que no reben visites ni venen productes a les botigues dels seus establiments. Per a la majoria, l’enoturime és una activitat complementària que va guanyant pes en les seves economies, ja que possibilita la venda directa al client final, sense intermediaris. Els vint-i-vuit cellers membres del Club de Màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà es ressenten de l’aturada de visitants, un any en què el Festival Vívid, d’activitats enoturístiques a la Costa Brava (que es va cancel·lar a finals de març), i la Setmana Santa coincidien i feien preveure un mes d’abril altament satisfactori per al sector.
El Patronat de Turisme Costa Brava Girona treballa en diverses actuacions promocionals i de màrqueting digital per donar suport al sector de l’enoturisme de la Costa Brava a fi de reactivar-lo, al més aviat possible, amb el públic de proximitat.

El 2019, un any satisfactori per a l’enoturisme a la Costa Brava
Segons dades recollides pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’any 2019 els vint-i-vuit cellers visitables que són membres de la Ruta del Vi DO Empordà, formada per un centenar d’empreses del sector, van rebre 56.232 visites, un 5,09 % més que el 2018. La mitjana anual de visitants que va rebre cada celler va ser de 2.006, mentre que el celler que en va rebre més va registrar-ne 11.258. Les dades recollides posen de manifest que hi ha una elevada estacionalitat de l’enoturista a l’abril, motivada per la celebració del Festival Vívid, i als mesos d’estiu (juny, juliol, agost i setembre), coincidint amb la temporada alta turística a la Costa Brava. A l’abril del 2019 es van registrar 4.942 enoturistes, i a l’agost, 10.996; un pic que va coincidir amb el mes de major afluència de visitants a la destinació. Cal remarcar que al setembre i a l’octubre, l’època de la verema als cellers, es van comptabilitzar 6.232 i 4.567 visitants, respectivament.
Si partim de la procedència dels visitants, hem de destacar dos valors: el 64 % són visitants procedents de Catalunya, fet que denota que el producte és altament atractiu per al públic intern, i el 36 % és públic estatal i internacional. Divuit cellers de la Ruta del Vi DO Empordà han proporcionat dades més segregades pel que fa a les nacionalitats dels visitants: el 48 % són catalans, l’11 % són francesos, el 5 % són britànics, el 5 % són nord-americans, el 5 % són espanyols, el 4 % procedeixen del Benelux, i el 3 % són alemanys, entre d’altres. Cal destacar que, en els darrers cinc anys, els enoturistes procedents de França són els que més han augmentat, seguits dels britànics, en segon lloc; dels procedents dels Països Baixos, en tercer lloc; dels nord-americans, en quart lloc, i dels de la resta d’Europa, en cinquè lloc.
Pel que fa a la despesa generada per cada enoturista als cellers de la Ruta del Vi DO Empordà, l’any 2019 se situa en 30,56 euros de mitjana. Cal destacar que aquesta despesa ha augmentat un 70 % respecte del 2014, any en què se situava en els 18 euros per visitant al celler.
Finalment, el cost mitjà d’una visita i un tast als cellers visitables que són membres de la Ruta del Vi DO Empordà és de 13,10 euros.

Arxivat com a: Alt Empordà, Baix Empordà, Cultura, Gastronomia, Patrimoni, Societat, Turisme Etiquetat com a: cellers, costa brava, cultura patrimoni, DO Empordà, enoturisme, gastronomia, Tast de vins, Vins DO Empordà, xarxes socials

Reader Interactions

Comentaris

  1. H.den Hoed ha dit

    11 de Maig de 2020 at 13:21

    Buenas tardes, me gustaría llamar la atención sobre el Emporda en los Países Bajos. Tenemos una casa de vacaciones en Pals y Hemos visitada Mas Geli y Otras bodegas. ¿Cómo Podemos compartir información sobre Emporda en holandés a través de las redes sociales, me gustaría esto!!
    Queremos importar vino del Emporda a los Países Bajos.
    No soy un conocedor de vinos sino un amante , y nos encanta la zona. Estamos Buscando personas que quie ayudarnos con eso. Soy comerciante de cerdos en los Países Bajos y tengo 64 años. Me gustaria un nuevo reto 🙂

    Saludos cordiales,
    Hugo den Hoed
    Países Bajos.

    Respon

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa