Espigolada de bledes a Pals

Pals

La Fundació Espigoladors organitza aquest proper dimecres, 26 de juny, una activitat de voluntariat ambiental de rescat de bledes d’un productor de la zona de la Gola del Ter a Pals, excedents de producció que no es poden vendre.

L’espigolament tindrà lloc de nou del matí a dotze del migdia i és una activitat que la Fundació Espigoladors organitza gairebé diàriament a diversos punts de Catalunya, recollint tot tipus de productes d’horta, tant de fruita com de verdura. Es tracta d’un “rescat” de caire social, ambiental i de sensibilització sobre pèrdues i malbaratament alimentari, al mateix temps que vol posar en valor la tasca dels pagesos i pageses del territori.
Per anar a espigolar és necessari registrar-se prèviament com a voluntari clicant en aquest enllaç per tal de disposar de l’assegurança de voluntariat corresponent i tenir un registre de persones participants. Un cop inscrites a la borsa, les persones interessades s’han d’inscriure a l’activitat en aquest enllaç, i rebran un correu informant de la ubicació i d’altres detalls a tenir en compte.
L’entitat posa a disposició dels voluntaris els materials que calguin com ara guants, navalles, caixes etc…, i intenta sempre que aquelles persones que no tenen transport puguin anar al camp amb altres companys que sí disposen de vehicle.

La Fundació Espigoladors
Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre creada ja fa 10 anys, que treballa per l’aprofitament alimentari i el dret a l’alimentació saludable des de varis àmbits, com l’educació (a través de tallers de cuina d’aprofitament), tallers a les aules, xerrades formatives etc. Però, l’activitat que dona nom a l’entitat és ‘’Espigolar’’, recol·lectar aquells aliments que, per múltiples causes (criteris estètics, excedents, preu, final de cultius…) queden al camp i els productors no poden vendre. Aquesta activitat es realitza amb una xarxa de voluntaris i voluntàries que venen als camps a recol·lectar els productes, i després els aliments s’entreguen a entitats socials amb programes de garantia alimentaria com ara Bancs d’Aliments, Caritas, Creu Roja…
L’entitat va néixer a l’Espai Agrari del Baix Llobregat i al llarg dels anys ha anat estenent les seves activitats arreu del territori. Actualment disposa d’una borsa de més de 3.000 voluntaris  i voluntàries i d’una xarxa de més de 250 productors a tot el territori i actualment l’entitat està treballant per donar-se a conèixer a la zona de l’Empordà i el Pla de l’Estany.

Tags: agricultura, espigolament, gola del Ter, malbaratament alimentari, medi ambient, pagesia, pals, societat, voluntariat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Platja d’Aro desenvolupa fins al 22 de setembre el programa municipal “Fem platja! 2024” de salvament, neteja, accessibilitat, informació i lleure
Notícia següent
El president de la Diputació, Miquel Noguer, visita la nova exposició permanent de la Fundació Josep Pla, a Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes