Espolla reivindica el vi novell amb una jornada festiva amb activitats al Celler Cooperatiu

Espolla.- El Celler Cooperatiu d’Espolla és l’únic de la Denominació d’Origen Empordà que manté la tradició d’elaborar i embotellar el vi novell, el primer en sortir al mercat després de la verema.

Amb el propòsit de posar-ho en valor, el propi celler i l’Ajuntament han impulsat la primera Festa del Vi Novell, que ha tingut lloc aquest diumenge.
El programa ha inclòs diverses activitats durant tot el dia a l’entorn del Celler Cooperatiu del municipi alt-empordanès. Entre d’altres, hi han hagut visites guiades teatralitzades, actuacions musicals, animació i tasts.
La diputada de la Diputació de Girona Míriam Lanero ha visitat la Festa acompanyada de l’alcalde d’Espolla, Carles Lagresa, i la directora dels Serveis Territorials d’Administració Local de la Generalitat a Girona, Maria Josep Porta.
El vi novell és l’únic vi de temporada. Es tracta d’un vi que surt al mercat l’11 de novembre, dia de Sant Martí, i que està pensat per ser consumit de manera immediata, entre novembre i finals d’hivern. En aquesta anyada, se n’han elaborat unes 8.000 ampolles.

Tags: Alt Empordà, cultura, DO Empordà, Espolla, festa, gastronomia, societat, vi novell, Vins DO Empordà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Catalunya viu l’episodi de sequera més greu registrat mai
Notícia següent
La Catalunya del Nord i Itàlia se sumen a la trobada anual de la Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes