Alfons Rius Ribalta
Palafrugell.- Com professor de Serveis de Restauració en el Cicle de Grau Mig de Restaurant i Cuina de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell, reconec el gran esforç per part dels/les alumnes que han de dur a terme davant la complexitat que comporta la majoria d’hores pràctiques del cicle de Formació Professional en aquests estudis.
Els/les alumnes han transformat les seves cases en Restaurants vestits/des de cambrers/es per poder assolir coneixements i ser avaluats pel professor:
Pelar diferents fruita davant un client en un restaurant, fer un plec de tovalló per la presentació de la taula, elaborar una recepta d’un plat suculent, presentar un vi de Catalunya, Espanya o Internacional i comunicar les diferents begudes de bar davant un client com un Vermut de Reus, un Cognac Francès o una Ginebra anglesa, són les proves que han de superar des de casa. Fins i tot algun alumne atrevit s’ha ofert a fer un tast de vi online als companys/es des de casa.
El recolzament de les famílies també per fer la compra d’ingredients per receptes o fer de cambrers per les gravacions als/les alumnes en les seves presentacions de plats i treballs han ajudat molt a entendre a les famílies la formació,els coneixements i l’esforç que han reflectit les capacitats dels mateixos alumnes davant aquesta situació nova d’aprenentatge per part d’alumnes i professorat.
Amb aquesta experiència enriquidora i de treball de tots plegats, la vull valorar molt positiva dins la complexitat de tot plegat.
Amb ganes i ànims per poder continuar aquest ofici d’hoteleria i Turisme, els volem animar a continuar la seva professió puntera i de futur en la nostra comarca del Baix Empordà i Costa Brava.