Girona afronta una Campanya Forestal “extremadament complexa” però amb més mitjans i un nou Pla Alfa

Comarques gironines

La presentació de la Campanya Forestal 2024 a Girona s’ha dut a terme aquest dimecres migdia al Vestíbul Institucional Narcisa de Caramany i Fontdevila de la seu de la Generalitat a Girona, després de la primera reunió de coordinació de l’INFOCAT d’aquest 2024, on hi han participat els diferents cossos de seguretat i emergències.

La presentació de la Campanya Forestal ha estat encapçalada pel director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Eduard Adrobau, acompanyat del cap de la Regió d’Emergències de Girona, l’inspector Jordi Martín; el cap de l’Àrea Regional dels Agents Rurals a Girona, Ignasi Dalmases; la cap de la Regió Policial de Girona, comissària Sílvia Catà; el sotscap del SEM a Girona, Albert Gil; el tècnic de Protecció Civil dels Serveis Territorials de Girona, Carles Domingo; i el cap de la secció de Boscos i Recursos Forestals del DAAC a Girona, David Meya.
El director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Eduard Adrobau, ha ressaltat que “les pluges dels darrers mesos ens han donat un respir”, però ha recordat que “continuem trobant-nos en un moment molt complex, perquè els efectes de la sequera són acumulatius i han provocat que tinguem masses forestals molt debilitades i, per tant, més combustible sec als boscos”. En aquest sentit, Adrobau ha explicat que per donar resposta a aquesta situació “s’ha previst un augment de mitjans i efectius, així com un nou Pla Alfa, que inclou noves mesures preventives i operatives per fer front a les circumstàncies actuals”.
El director dels Serveis Territorials d’Interior també ha remarcat que “la col·laboració interinstitucional és clau per assegurar una resposta efectiva i coordinada davant qualsevol incendi forestal que pugui sorgir durant aquesta campanya, i que amb aquest esforç conjunt s’espera minimitzar els danys i assegurar la protecció dels nostres boscos i municipis”.
Per la seva banda el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Jordi Martín, ha destacat que “davant les situacions de risc el cos de Bombers està preparat per fer front a totes les emergències que sorgeixin amb la màxima coordinació i seguretat, tant pels actuants com per la població“.
Pel que fa als Agents Rurals, el cap de l’Àrea Regional a Girona, Ignasi Dalmases, ha incidit en la necessitat de la prevenció i en el fet que “la ciutadania estigui informada en tot moment del Pla Alfa abans d’accedir al medi natural, per no ser causa involuntària d’un incendi i tampoc ser-ne víctima“.

Tags: campanya, Comarques gironines, espais naturals, medi ambient, pla alfa, presentacio, prevenció incendis, seguretat, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Departament d’Acció Climàtica convoca els primers ajuts a les aturades de la flota pesquera catalana de 2024
Notícia següent
L’Oficina de Turisme de Palamós rep el certificat Biosphere 2024 de turisme sostenible

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes