Girona.- El Concurs de Vins, Escumosos i Vermuts de Catalunya, Girovi, ha arribat aquest any 2023 a la seva XXVIII edició, celebrant-se el dia 1 d’abril a l’Hotel Double Tree by Hilton.
El certamen va ser creat l’any 1995 per Agustí Ensesa, fundador de l’Escola de Tastavins del Gironès, i està homologat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya. L’escola de Tastavins del Gironès assumeix la responsabilitat de l’organització i el desenvolupament del concurs.
Els vins de l’Empordà i del Penedès s’han endut la majoria de les medalles repartides en aquest certamen de vins catalans, que ha comptat amb una participació de més de 300 mostres i de més de 100 tastadors experts.
Els vins de la Denominació d’Origen Empordà que han obtingut la medalla Gran Or en aquesta edició han estat els següents:
Blancs Joves: Mono blanc (2022) del celler la vinyeta; 30.70 (2022) del celler Hugas de Batlle; Tramuntanart blanc (2022) del celler Gerisena; Babalà – vi blanc simpàtic (2022) del celler cooperatiu d’Espolla.
Vi Blanc Fusta: Malvasia (2020) del celler Brugarol; Perelada collection blanc (2022) de vins i caves Perelada.
Rosats: Perelada cigonyes rosat (2022) de vins i caves Perelada.
Negre Joves: Babalà – vi negre eixerit (2022) del celler cooperatiu d’Espolla.
Vins Negre Màx. 6 mesos criança: Perelada cigonyes negre (2022) de vins i caves Perelada; Malcuat (2021) de Vins i licors Grau.
Vins Negre criança: Microvins (2020) del celler la vinyeta; Senyor de les pedres (2019) del celler Maria Pagès; Arós (2018) del celler Aldea de Buscarós; Bufarut (2019) d’Alregi.
Vins Dolços: Solera 1931 Espolla, del celler cooperatiu d’Espolla; Torre de Capmany, del celler Pere Guardiola; Garnatxa d’Empordà solera, del celler Mas Llunes; Gerisena àmfora, del celler Gerisena.
Vemuts: Obreboques, del celler Gerisena.