La fàbrica de creació Brava! obre les seves portes amb una àmplia mostra d’artistes col·laboradors

La Bisbal d’Empordà.- Ja feia una bona temporada que l’antiga fàbrica de Ceràmiques Puigdemont, ubicada al centre de la Bisbal d’Empordà, a tocar del riu Daró, treballava de valent per esdevenir un pol de producció de projectes culturals internacionals i de les disciplines més diverses i ahir, finalment, va obrir les seves portes.

Va ser a partir de les 19 hores i, un cop fet, l’acte inaugural que va servir per posar de manifest l’objectiu d’aprofitar el talent artístic del territori i més enllà, va comptar amb les actuacions d’un ampli ventall d’artistes col·laboradors de Brava!. Així van anar desfilant intervencions a càrrec de noms com La Fura dels Baus, Alzueta Gallery, els audiovisuals Eyesberg Studio i Playmodes, els aeris Vòrtex Escènic i Sara Bernabeu, els australians de Parer Studio o els bisbalencs B1n0 i Miquel Abras (amb Toni Molina i Carles Ramió). També hi van participar els artistes Guillermo Basagoiti, Clara Sullà, Nei Albertí, Alex Pallí, Miguel Canseco o Javier Garcés. Brava! és una iniciativa privada que neix de la mà d’un equip de gestors culturals, especialment interessats en els nous formats, que cercaven un espai en el qual poder donar un servei integral a la creació.  Amb més de 1800m² d’instal·lacions, Brava! inaugura en aquesta primera fase del projecte un coworking, un taller escenogràfic, una sala polivalent adaptada per concurrència pública, nau de logística, espai de corporalitat, entre altres i donarà serveis als creadors que van des de la construcció escenogràfica a la producció, passant per l’assessorament, l’emmagatzematge de peces artístiques i el management. El centre creatiu vol fer la seva aportació a l’activitat cultural anant més enllà del seu propi terreny, fora dels grans pols de creació i amb l’ecosistema artístic empordanès com a teló de fons, motor i guia. I d’aquí prové el nom Brava!: una paraula molt arrelada al món de la cultura i una clara identificació amb el concepte territorial “Costa Brava”, de renom internacional.

Una fàbrica de creació
Inspirats en les iniciatives de fabriques de creació d’arreu d’Europa, que es basen en la transformació d’antics edificis industrials en desús per convertir- los en nous espais destinats a la creació artística, Brava! vol dotar a un territori prolífic en patrimoni industrial d’una fàbrica de creació en el sentit més ampli del concepte. Fent servir noves tecnologies i amb la ferma voluntat de descentralitzar la producció artística i cultural del país, potenciant a l’estranger la denominació Costa Brava com a punt d’avantguarda artística. Alhora, l’essència de Brava! també vetlla per recuperar el patrimoni industrial, reconvertint-lo en contenidor cultural, un lloc de trobada i de sinergies per al talent creatiu. En aquesta línia, el nou equipament té l’objectiu d’esdevenir un espai per a residències artístiques de primer nivell, amb la finalitat d’intercanviar tècniques i experiències i ajudar a la formació de talent local. D’altra banda, Brava! també vol participar en la recerca de nous recursos per la creació a partir de projectes basats en energies renovables i impulsar la reflexió artística sobre la problemàtica mediambiental.

Tags: art, artesans, artistes locals, comerç, creació, cultura, inauguració, La Bisbal d'Empordà, projecte, societat
Notícia anterior
Palafrugell posa a disposició de la ciutadania una Guia Fàcil de Participació Ciutadana
Notícia següent
Comença la temporada de platges de Torroella de Montgrí i l’Estartit

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes