La flota d’arrossegament de la Confraria de Pescadors de Palamós torna a feinejar avui després de dos mesos de veda i amb preocupació per la limitació de dies de pesca

Palamós.- Aquest dilluns ha estat l’últim dia de veda de les 23 embarcacions d’arrossegament de Palamós, que per primer cop han parat totes simultàniment durant dos mesos, tant les que formen part del Pla de Gestió de la Gamba, com les 7 restants.

En conseqüència, el Mercat de la Llotja també reobre les seves portes. Els pescadors palamosins però, tornen a feinejar preocupats per la limitació dels dies de pesca provinent del Pla plurianual per a les espècies que viuen en els fons marins de la Mediterrània occidental, vigent des de l’1 de gener de 2020.
Els dies de pesca s’adjudiquen en funció de l’eslora de les embarcacions i del tipus de pesquera, ja sigui de costera o de profunditat. La Confraria de Pescadors de Palamós ja ha rebut el primer esborrany dels dies de pesca per aquest 2021, que en teoria se’ls hi redueix un 7’5%, però ja han pogut comprovar que la restricció és molt més elevada, i en alguns casos arriba fins el 14%.
Aquesta realitat posa en dubte la rendibilitat de l’activitat i, per això, el pescadors ja han presentat al·legacions al respecte davant el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. El termini finalitzava justament dilluns a les 12 del migdia.
Els dies de pesca s’adjudiquen en funció de l’eslora de les embarcacions i del tipus de pesquera, ja sigui de costera o de profunditat.

Tags: confraria de pescadors, fons marí, Gamba de Palamos, limitació, medi ambient, mediterrani, palamós, Peix de Llotja, pesca, pla, societat, veda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Quinze persones en situació d’atur de l’Alt Empordà es formen com a auxiliars de vinya a la DOEmpordà
Notícia següent
La mina de la Farinera de Castelló d’Empúries es mostra en tot el seu esplendor arquitectònic

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes