La Fundació FC Barcelona i la Fundació Jordi Comas impulsen a Platja d’Aro un nou campus d’ocupabilitat per la formació de joves extutelats en els àmbits de l’hoteleria i restauració

Castell-Platja d’Aro.- Del 3 al 8 de març, 16 joves derivats d’entitats socials de Catalunya participaran en un  campus d’ocupabilitat en col·laboració amb la Fundació Jordi Comas Matamala en una iniciativa que forma part de  “Joves Futur +”  projecte que rep també el suport de la Fundació la Caixa.

La Fundació FC Barcelona organitza del 3 al 8 de març a Platja d’Aro un campus formatiu en hoteleria i restauració destinat a persones joves que han perdut la tutela de l’Administració en complir la majoria d’edat i que necessiten formació i suport per trobar feina i emancipar-se. Setze joves extutelats procedents de diferents punts de Catalunya rebran formació intensiva i pràctica en un entorn real de feines relacionades amb l’hoteleria i la restauració, on es treballaren específicament els àmbits d’ajudants de cuina, servei  de sala, neteja, jardineria i manteniment d’instal·lacions.
Aquest campus d’ocupabilitat forma part del projecte d’inserció sociolaboral Joves Futur+, impulsat per la Fundació FC Barcelona en col·laboració amb la Fundació la Caixa i que està dirigit a persones joves ex tutelades. Té com a objectiu afavorir la seva inclusió sociolaboral a través d’un acompanyament integral i individualitzat, que faciliti una emancipació plena, perquè puguin optar a un futur amb dignitat. L’objectiu del campus és que aquests joves rebin una formació intensiva, que serveixi per entendre com funciona una empresa del sector hoteler, adquireixin hàbits de feina i, al mateix temps, puguin posar a prova les seves habilitats  de cara a una possible opció d’ocupabilitat en aquest sector.
La Fundació FC Barcelona organitza aquest campus juntament amb la Fundació Jordi Comas Matamala. També hi col·laboren l’Ajuntament de Platja d’Aro, l’Institut Baix Empordà, de Palafrugell i Bustins Jeans.
Al campus hi participaran 16 joves de tota Catalunya, derivats de diverses entitats socials del territori que gestionen els recursos d’habitatge de joves extutelats i que estaran acompanyats en tot moment per professionals del projecte Joves Futur+ (expertes en inserció, psicòlogues i formadores).
Al llarg dels cinc dies del campus es duran a terme diversos tallers formatius teòrics i pràctics en jardineria, manteniment, cuina, pastisseria, servei de sala, neteja (pisos i bugaderia) i introducció a la pastisseria. També es visitaran diferents empreses per conèixer altres entorns laborals i es realitzaran activitats lúdic-esportives i de coneixement del municipi.
Alguns d’aquests joves ja participen en la segona edició del projecte Joves Futur + i d’altres començaran a partir de la realització d’aquest campus.
El compromís de la Fundació Jordi Comas i l’empresa hotelera col·laboradora és el de valorar la possible incorporació de joves participants a partir de l’interès i l’aptitud mostrats durant la realització del campus.

Tags: campus, Castell-Platja d’Aro, cuina, formació, Fundació Jordi Comas, hotels, inclusió social, jardineria, joves, obra social "La Caixa", ocupació, personal de sala, restauració
Notícia anterior
Pals acull la l’inici de la fase comarcal de gimnàstica rítmica
Notícia següent
Dos detinguts per cometre set robatoris amb força en empreses del Baix Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes