• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

L’Agència Catalana de l’Aigua qualifica positivament la qualitat de l’aigua de Pals

8 de Juliol de 2020

Pals.- La qualitat de l’aigua de les platges de Pals és molt positiva, segons informa l’Agència Catalana de l’Aigua en un estudi que ha lliurat a l’Ajuntament, en el qual ha analitzat dues mostres extretes davant dels apartaments Les Dunes i Golfmar II.

En ambdues mostres els nivells de bacteris de l’aigua detectats es troben molt per sota dels mínims establerts, per tant la qualitat de l’aigua és rotundament excel·lent.
L’Agència Catalana de l’Aigua du a terme aquests controls de manera regular per informar els municipis sobre possibles incidències que puguin afectar a la salut pública. Amb aquests resultats, l’ens de la Generalitat autoritza plenament el bany i altres activitats aquàtiques.
Com cada any, els resultats són molt satisfactoris, fet que garanteix una gran qualitat de l’aigua que després aprofiten els banyistes.
Les tonalitats verdoses de l’aigua no són provocades per causes artificials que hagin empitjorat la qualitat de l’aigua, sinó que es deuen a causes naturals derivades de la proliferació de fitoplàncton, és a dir, a la presència d’algues microscòpiques que es produeixen en aigües tranquil·les i amb temperatures elevades.
Aquestes algues verd-marronoses no alteren la qualitat de l’aigua i no representen  cap risc per als banyistes. Únicament modifiquen la coloració i l’aspecte de l’aigua. Aquest és un fenomen natural  que es produeix cada any a les platges de la badia del Ter i també en altres zones del litoral català.
Proliferacions com aquestes –molt variables en el temps i en l’espai– disminueixen d’intensitat quan hi ha onatge o corrents que les dispersen i quan la temperatura de l’aigua és més freda. Des de l’ACA tots els anys es fan controls de seguiment de fitoplàncton, i a la platja del Grau, cinc cops durant l’estiu.

Platgescat: una aplicació que t’informa sobre l’estat actual de les platges
La Generalitat de Catalunya ha posat a disposició dels usuaris de les platges una nova aplicació que difon tota la informació d’interès sobre prop de 300 platges catalanes. Amb aquesta, podreu consultar l’estat actual de les platges que vulgueu, les seves característiques i serveis, informació i consells de seguretat, i gaudir d’altres utilitats.
L’aplicació està disponible clicant en aquest enllaç.

Arxivat com a: Baix Empordà, Medi ambient, Societat, Turisme Etiquetat com a: Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aigua, Ajuntament de Pals, medi ambient, pals, platges, platja de Pals, qualitat, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Papada a baixa temperatura amb pèsols a la brasa "Papada a baixa temperatura amb pèsols a la brasa i suc de rostit", la recepta de @tomasbrull (xef de @lacalataverna de #palamos) que trobareu al número 18 de l'Empordà Gastronòmic, "Cuina d'aprofitament", ja a la venda #gastronomia #receptes #cuina #cuinacatalana #cuinatradicional #palamos #baixemporda #costabrava #empordà #menjardecollons
Imatge antiga de l'església de @santacristina_aj, Imatge antiga de l'església de @santacristina_aj, quan el cementiri de la població estava adherit als murs est i sud del temple, una de les fotografies que il·lustren l'article "Revolucions cristinenques" de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 72 de la @rbaixemporda, "Temps de revoltes", ja a la venda #tempsderevoltes #santacristinadaro #valldaro #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal #fotosantigues #imatgesantigues #queboniceslempordà
Magnífiques vistes de l'Alt Empordà des del Puig Magnífiques vistes de l'Alt Empordà des del Puig Segalar, a mig camí entre #albons, #garrigoles i #viladamat. Fotografia de @gem_pinet #altempordà #baixemporda #puigsegalar #mirador #vistes #paisatge #paisatgesdecataluya #estepablanca #natura #costaempordanesa #costabrava #primavera #queboniceslempordà
"Els peixos de baix cost a la cuina actual. Donar "Els peixos de baix cost a la cuina actual. Donar valor als productes del mar, objectiu de l'Espai del Peix" és l'article del @museudelapesca de l'@ajuntamentdepalamos que trobareu al número 18 de l'Empordà Gastronòmic, "Cuina d'aprofitament", ja a la venda #gastronomia #empordagastronomic #cuinadelpeix #cuinamarinera #peix #pesca #pescadors #espaidelpeix #museudelapesca #palamos #baixemporda #costabrava #empordà #premsacomarcal #cuinadaprofitament #cuinaderesistencia
L'antiga rajoleria del Brugà de #palafrugell, una L'antiga rajoleria del Brugà de #palafrugell, una de les imatges que il·lustren l'article "Can Frigolet del Brugà" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 72 de la @rbaixemporda, , "Temps de revoltes", ja a la venda #tempsderevoltes #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #rajoleria #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava
Primavera al #baixemporda: vista de la Barraca del Primavera al #baixemporda: vista de la Barraca dels pastors, l'@ermitadesantacaterina i el Castell del Montgrí des del Coll de les Sorres #massisdelmontgri #torroellademontgri #valldesantacaterina #parcnaturaldelmontgrí #natura #paisatge #patrimoninatural #patrimonicultural #pedraseca #espaismedievalsemporda #primavera #baixemporda #costabrava #queboniceslempordà #raconsemporda #raconscomarquesgironines #paisatgesdecataluya
Fattoush, Sopa d'All, Arròs al forn, Hachis Parme Fattoush, Sopa d'All, Arròs al forn, Hachis Parmentier... @fabregajaume ens porta les millores receptes de "Cuina d'aprofitament" a l'article "La cuina d'allò que sobra", que trobareu al número 18 de l'Empordà Gastronòmic, ja a la venda #empordagastronomic #cuinaderesistencia #cuinadaprofitament #cuinatradicional #cuinacatalana #cuinafrancesa #cuinaoriental #gastronomia #menjardecollons #premsacomarcal
Gravat d'A. Jacob publicat a Le Monde Illustré el Gravat d'A. Jacob publicat a Le Monde Illustré el 30 d’octubre de 1869, una de les imatges que il·lustren l'article "El foc de la Bisbal" de Montse Sais i Sabater (Membre de la Comissió del 6 d'octubre de 1869), que trobareu al número 72 de la , "Temps de revoltes", ja a la venda #labisbaldempordà #focdelabisbal #seglexix #1869 #historia #tempsderevoltes #baixemporda
Magnífic menú del dia avui al Restaurant @larcad Magnífic menú del dia avui al Restaurant @larcadapalamos, que enguany celebra el seu cinquè aniversari. Per molts anys! #palamos #gastronomia #cuinaiterritori #cuinatradicional #cuinamarinera #baixemporda #costabrava #empordagastronomic #cigronsambbacallà #suquetderap #pastadefull #menjardecollons #foodporn #premsacomarcal
El col·legi dels Germans de la Doctrina Cristina El col·legi dels Germans de la Doctrina Cristina va ser cremat durant la Setmana Tràgica a #palamos l'any 1909. Fotografia d'Angel Toldrà Viazo (Col. M. Cervera Roura, SAMP) que il·lustra l'article "La Setmana Tràgica a Palamós: una cronologia dels fets" de @gabrielmartinroig, que trobareu al número 72 de la @rbaixemporda, "Temps de revoltes", ja a la venda #historia #setmanatràgica #1909 #baixemporda #tempsderevoltes #cultura #historia #patrimoni #imatgesantigues #edificisemblemàtics #premsacomarcal
"Quan comprem filets de pit de pollastre ja estem "Quan comprem filets de pit de pollastre ja estem desaprofitant la seva carcanada per fer una sopa". Entrevistem l'activista de la cuina tradicional Abraham Simon-Ferré (@abrahamsimon7932), protagonista també de la portada del número 18 d'Empordà Gastronòmic, "Cuina d'aprofitament", ja a la venda #empordagastronomic #cuinatradicional #cuinadaprofitament #cuinaderesistencia #gastronomia #malbaratamentalimentari #cuina #cuinacatalana #cuinacat #cuinadetemporada #menjardecollons #premsacomarcal #empordà #costabrava
#pedresvenerables a #castelldaro de @platjaroturis #pedresvenerables a #castelldaro de @platjaroturisme #creudeterme #patrimoni #patrimonicultural #platjadaro #baixemporda #costabrava #historia #cultura #costaempordanesa #costabrava #queboniceslempordà
Racons màgics del #baixemporda: La Font d'en Masc Racons màgics del #baixemporda: La Font d'en Mascort a @visitpalafrugell ha recuperat bona part del seu antic esplendor gràcies a les feines de recuperació i neteja iniciades per l'@agrupacioexcursiopalafrugell. Molt bona feina! #palafrugell #patrimoni #patrimoninatural #patrimonicultural #fonts #aigua #recuperacio #historia #empordà #empordanet #costaempordanesa #costabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
Ja són a impremta els nous números de @rbaixempo Ja són a impremta els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Temps de revoltes" i "Cuina d'aprofitament". A partir de la setmana que ve els trobareu a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda #premsacomarcal #tempsderevoltes #historia #cultura #patrimoni #cuinadaprofitament #gastronomia #cuinatradicional #receptes #costaempordanesa #empordagastronomic #empordà #costabrava
El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia # El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia #cuina #hostaleria #hostaleriasegura #volemtreballar #volemobrir #premsacomarcal
Camí de l'ermita de Santa Maria de Fenals des del Camí de l'ermita de Santa Maria de Fenals des del Mas Ros a @platjaroturisme #camins #patrimoni #patrimonicultural #Gavarres #baixemporda #artromanic #artmedieval #espaismedievalsemporda #raconscomarquesgironines #paisatgesdecataluya #paisatge #hivern #passejades #baixemporda #costabrava #costaempordanesa #castellplatjadaro #queboniceslempordà
Magnífica sortida #TastDePaisatge aquest matí a Magnífica sortida #TastDePaisatge aquest matí a @visitpals amb la xef @iolandabustos, amb un sensacional vermut amb aperitius silvestres per acabar. Una experiència molt recomanable! #iolandabustos #tastdepaisatge #flors #floracatalana #herbesaromatiques #cuinarambflors #gastronomia #cuina #aperitiussilvestres #menjardecollons #natura #sortidesguiades #pals #platjadepals #baixemporda #costabrava #empordanet
Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels plats brutals de "Lo ranxo del migdia" de @lacalataverna de #palamos #gastronomia #cuinamarinera #cuinamarimuntanya #menjardecollons #menjarbé #fideua #fideus #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #incostabrava
Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Cre Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Creu del Castellar a @calongesantantoni #calongeisantantoni #calonge #mirador #paisatge #febrer #costaempordanesa #costabrava #patrimoni #patrimonicultural #patrimoninatural #raconscomarquesgironines #raconsemporda #vistes #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà #incostabrava
Primera collita de la temporada #esparrecs #esparr Primera collita de la temporada #esparrecs #esparrecsdemarge #natura #delboscalplat #gastronomia #cuina #palamos #capgros #baixemporda #costabrava #empordanet #menjardecollons

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa