L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i la UdG renoven l’acord per seguir impulsant la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni

Calonge i Sant Antoni.- L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni porta a Ple dijous la renovació del conveni de col·laboració amb la Universitat de Girona per continuar impulsant la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni.

El nou conveni preveu una durada de 4 anys fins al 2024, prorrogable 4 anys més fins al 2028. Aquest acord permetrà consolidar i donar un impuls renovat a la Càtedra, un centre de referència internacional d’àmbit acadèmic en la temàtica de la gastronomia, desenvolupant especialment el seu vincle amb la cultura i el turisme. La renovació del conveni ha estat possible gràcies al compromís de l’Ajuntament de la població baixempordanesa que li dóna nom, que ha assumit el projecte des de l’inici i s’ha fet càrrec del seu finançament. Els germans Roca, del Celler de Can Roca, tot un referent de la gastronomia a nivell mundial, són els presidents d’honor d’aquesta càtedra, dirigida per la doctora Dolors Vidal Casellas.
El principal objectiu de la Càtedra és vincular la Universitat amb la gastronomia, una expressió cultural que en les darreres dècades ha donat a la demarcació de Girona una rellevància i impacte internacional de primer ordre. La universitat gironina es vol fer ressò d’aquest impacte, però donant-li també un contingut d’anàlisi acadèmic que pugui aportar noves perspectives de recerca i de difusió del coneixement.
Per aquest motiu, el principal objectiu de la Càtedra és la promoció d’estudis que s’encavalquin sobre els tres eixos de la gastronomia, la cultura i el turisme, així com la difusió d’aquest coneixement, tant a un públic especialitzat com a la ciutadania en general. Aquest objectiu general es complementa amb la voluntat de la UdG de posicionar-se internacionalment com a un referent en aquest àmbit, enfortint així els vincles amb estudis d’humanitats, turisme o tecnològics aplicats a l’alimentació.
La Càtedra va ser creada l’any 2014 i ha impulsat des de llavors una programació d’activitats d’estudi i difusió, així com també ha possibilitar la realització  de les beques atorgades per la Càtedra per a màsters en els àmbits de la gastronomía, el turisme cultural i l’alimentació.
Aquest conveni proposa un acord que permet unir els objectius de la Universitat de Girona i els de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Així, entre els objectius de la Universitat destaca, entre d’altres, la participació en el progrés i desenvolupament de la societat i l’intercanvi de coneixements i informacions amb altres institucions. Aquests objectius s’entroquen amb els que persegueix l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb aquest conveni, i que es resumeixen en l’interès d’aquesta institució en la promoció del patrimoni gastronòmic, turístic i cultural, i en la recerca i difusió del coneixement en aquest àmbit.
L’Ajuntament busca amb aquest conveni ampliar els coneixements sobre la interrelació entre cultura, gastronomia i turisme. Aquests tres conceptes estan arrelats a Calonge i Sant Antoni, fomen part d’un municipi amb una vida cultural especialment activa, un patrimoni gastronòmic de gran valor i una experiència i posicionament turístic de primer ordre. En aquest sentit, aprofundir en la vinculació entre gastronomia, cultura i turisme ofereix un ventall ampli d’oportunitats a Calonge i Sant Antoni des del punt de vista de promoció econòmica, de divulgació cultural i de promoció turística.

Tags: Ajuntament, Calonge i Sant Antoni, càtedra, conveni, cultura patrimoni, dinamització, gastronomia, promoció econòmica, societat, turisme, Universitat de Girona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Pla per a la transició energètica de Roses inclou 46 projectes per lluitar contra el canvi climàtic i reactivar l’economia
Notícia següent
Aquest diumenge, teatre amateur a Sant Feliu amb l’obra “La importància de ser Frank”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes