L’Ajuntament de Palamós dota els agents de la Policia Local amb càmeres unipersonals d’enregistrament per millorar la seguretat, tant dels agents com de la ciutadania

Palamós.- La Policia Local de Palamós ha incorporat aquesta setmana els anomenats dispositius de gravació personal, càmeres unipersonals d’enregistrament que permeten millorar la seguretat, tant dels agents com de la ciutadania.

Es tracta d’un total de sis càmeres de videogravació, compactes i portàtils, que ha adquirit la regidoria de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós i que portarà un agent de cada patrulla en el seu uniforme, cobrint d’aquesta manera els tres torns de cada jornada.
La utilització d’aquests dispositius serà de forma excepcional i només es connectaran en aquells supòsits en què, com a conseqüència de l’actuació requerida, es donin circumstàncies de risc per als mateixos policies o terceres persones en la seva integritat corporal o danys en els béns personals o públics.
Aquest sistema permet augmentar els nivells de transparència dels serveis que es realitzen, donant una important seguretat jurídica a les actuacions policials. Per tant son imatges que es poden aportar en els processos penals per concretar les actituds, els comportaments i les actuacions realitzades.
En el supòsit que l’agent de policia requereixi la utilització de la càmera, aquest té l’obligació d’informar la persona o persones amb qui interactua, que l’actuació policial que s’està realitzant està sent gravada.
Aquestes càmeres compten amb un sistema d’enregistrament que permet guardar els trenta segons anteriors a la seva posada en marxa, amb la qual cosa també es pot assegurar l’enregistrament d’una agressió que hagi rebut un agent després d’haver-se produït.
Les càmeres de videogravació també es connecten automàticament en el cas de la utilització del dispositiu conductor d’energia (pistola elèctrica), de la qual la Policia Local de Palamós compta amb una unitat, que és a càrrec dels caps de torn, formats prèviament per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i que només es pot utilitzar en aquells contextos molt concrets, com ara en una situació d’agressivitat alta o quan agents o ciutadans estiguin en risc.

Tags: ajuntament de Palamós, càmeres, incorporació, palamós, policia local, seguretat, serveis, societat, tecnologia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Salut declara 5 crítics menys (576) i 68 hospitalitzats menys (2.080), amb 35 morts i 3.090 nous contagis
Notícia següent
La tempesta causa estralls a Romanyà i a Roca de Malvet

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes