Baix Empordà.- Fa unes setmanes, l’Organització de Productors de la Pesca de Palamós (OPP-91) va posar en funcionament l’Obrador de Peix, un espai on preparar el peix pescat a Palamós amb l’objectiu de diversificar-ne la comercialització i posar en valor el consum d’espècies poc conegudes, però tant o més saboroses i nutritives que les que estem més habituats a consumir.
La neteja del peix per deixar-lo llest pel consum, l’envasat i la posterior conservació en congelació, permet generar suficient estoc de les diferents espècies per poder atendre la demanda de col·lectivitats com escoles, centres sanitaris o residències. Aquestes col·lectivitats, necessiten planificar amb una mínima antelació els menús a elaborar i disposar de quantitats relativament elevades i de qualitat uniforme per poder atendre les persones que utilitzen els seus serveis.
Fruit de la col·laboració entre Emporhotel, AIE i l’OPP-91, des d’aquest dilluns ja s’ha pogut començar a gaudir d’aquest peix km0 al menú servit a les cafeteries de l’Hospital de Palamós, de Palamós Gent Gran i al menú del personal de les Àrees Bàsiques.
En concret, aquesta setmana s’ha pogut degustar:
Dilluns: Sorell en escabetx.
Dimarts: Molla al forn.
Dimecres: Gatets en samfaina.
Dijous: Pastís de gamba blanca.
Divendres: Seitó fregit.
Dissabte (demà): Verat a la planxa amb all i julivert.
Amb aquest projecte, la Confraria de Palamós fa un pas endavant cap a la modernització, amb la mirada posada en la promoció de la pesca sostenible, en la valorització del nostre peix i de la producció primària i en l’aposta necessària pel consum de proximitat.
Emporhotel, per la seva banda, està treballant per avançar cap a la introducció del peix de Palamós en els menús destinats a les persones ateses tan a l’Hospital com en les diferents residències Gent Gran de l’entorn SSIBE.