Les exportacions gironines creixen un 7,7% el primer semestre de l’any i se situen en més de 4.100 MEUR

Girona (ACN).- Les exportacions gironines han crescut un 7,7% durant el primer semestre de l’any i se situen en 4.103,1 milions d’euros (MEUR). Segons recull l’estadística del Ministeri, el sector de l’alimentació continua liderant les vendes a l’exterior (1.801,4 MEUR) entre gener i juny, registrant un augment del 21%.

En segon lloc hi han els productes químics –entre els quals també hi ha les empreses farmacèutiques– que, tot i l’embranzida reflectida en l’estadística durant el mes de maig, recullen un descens del 12,2% analitzant l’acumulat del primer semestre, situant-se en 656,2 MEUR. Durant el mes de juny i en global, les vendes a l’exterior de les empreses gironines han anat a l’alça, amb un increment del 5,5% i arribant als 761,7 MEUR.
Les exportacions a les comarques gironines continuen a l’alça i durant els primers sis mesos de l’any han registrat un creixement del 7,7%. Una dada que es tradueix en 4.103,1 MEUR en vendes a l’exterior.
És, però, un increment més moderat que el del primer mig any de l’any 2022, cosa que apunta a un alentiment de l’economia. La demarcació va tancar l’exercici anterior registrant xifres rècord en vendes a l’exterior i, de fet, durant el primer semestre l’augment registrat va ser del 15% (3.809,6 MEUR).
Analitzant el volum d’exportacions dels darrers mesos, l’estadística del Ministeri d’Indústria i Comerç va recollir una caiguda de les exportacions a l’abril (un 2,7% menys) però les empreses de la demarcació van aconseguir fer el tomb i tancar el maig a l’alça. Aleshores, les vendes a l’exterior van créixer un 7,9%, situant-se en 737,5 MEUR. Les dades del juny mantenen la tendència, registrant un augment del 5,5%, que representen 761,7 MEUR.
Posant el focus per sectors, l’agroalimentari, amb les càrnies al capdavant, és el que continua capitanejant les exportacions gironines, tant del mes de juny com de l’acumulat de l’any. Al juny, les vendes a l’exterior en l’apartat d’alimentació, begudes i tabac han crescut un 16,1%, situant-se en 329,3 MEUR.
Els productes químics, que van tenir un creixement notable del 27,8% el mes abans, cauen un 21,4% al juny, amb vendes exteriors per valor de 115,2 MEUR.
Entre gener i juny, les exportacions agroalimentàries han augmentat un 21%, superant els 1.800 MEUR. El segon sector amb més pes en les exportacions a la demarcació continua sent el dels productes químics però la tendència és negativa perquè són un 12,2% menys que el mateix període de l’any anterior, i se situen en 656,2 MEUR.

Tags: activitats econòmiques, Agroalimentació, alimentació, balanç, Comarques gironines, economia, estadística, exportacions, química, societat
Notícia anterior
Els Amics de les Arts enceten la segona semana del festival de música F’estiu de Calonge i Sant Antoni
Notícia següent
Últim concert del cicle “Quan el sol es pon” de Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes