L’Escala crea un camp de boies per protegir la praderia de posidònia entre la zona del Cargol i la Mar d’en Manassa

En primer terme, el díptic que s’ha editat amb informació sobre la posidònia; al fons, la zona on se situarà el camp de boies de l’Escala. Foto: ajuntament de l’Escala
L’Escala (ACN) .- L’Ajuntament de l’Escala crearà un camp de boies per protegir la praderia de posidònia entre la zona del Cargol i la Mar d’en Manassa. En total, se n’instal·laran disset, per evitar que les embarcacions que fondegin a la zona llancin l’àncora i malmetin l’espècie.

Les boies es fixaran a la sorra del fons amb un sistema de claus ecològic que no afecta la posidònia. Segons explica l’Ajuntament, les boies seran de color blau (per evitar-ne l’impacte visual) i a cadascuna hi haurà una senyalització advertint sobre la prohibició de llançar l’àncora. Només podran fer-les servir aquelles embarcacions de fins a 8 metres d’eslora. Es preveu que a principis de la setmana vinent ja s’hagin instal·lat totes les disset boies del camp.
Aquesta setmana han començat els treballs per instal·lar un camp de boies que reguli el fondeig entre la zona del Cargol i la Mar d’en Manassa i protegeixi la praderia de posidònia que hi ha en aquesta àrea. En total, l’Ajuntament de l’Escala posarà disset boies per evitar que les embarcacions que fondegen habitualment en aquesta zona a l’estiu llencin l’àncora i malmetin la praderia de posidònia. Aquestes boies queden fixades al terreny amb un sistema de claus ecològic que no afecta a la posidònia.
Les boies seran de color blau perquè tinguin un menor impacte visual. A cadascuna hi haurà una senyalització advertint de la regulació del fondeig, la prohibició d’utilitzar l’àncora en aquesta zona i que només poden fer ús d’aquest camp de boies embarcacions de fins a 8 metres d’eslora.
“Esperem que la gent segueixi les indicacions i que tots plegats ens conscienciem de la importància de conservar els nostres espais i d’aportar-hi la nostra ajuda”, remarca el regidor de Medi Ambient, Josep Bofill. Aquest és un projecte que ha impulsat l’àrea de Medi Ambient i que compta amb una subvenció de la Diputació de Girona.
Es preveu que a principis de la setmana vinent es pugui començar a fer ús d’aquest camp de boies. En paral·lel, l’àrea de Medi Ambient ha iniciat una campanya per conscienciar els usuaris d’embarcacions de la importància de la posidònia. En aquest sentit, s’ha editat un tríptic informatiu que es distribuirà a través del Club Nàutic i de les empreses que es dediquen al lloguer d’embarcacions.
Tags: Ajuntament, boies, camp, Cargol, crear, diputacio de girona, embarcació, fondeig, L’Escala, Mar d'en Manassa, medi ambient, posidónia, praderia, protegir

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Figueres identifica fins a 60 vehicles abandonats al carrer i dona un mes per retirar-los
Notícia següent
Pals critica que el White Summer faci publicitat i vengui entrades perquè el festival encara no té permís per fer-se

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes