Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.- Del 26 de maig a l’1 de juny s’obren les preinscripcions per estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries que ofereix l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà.
Aquests estudis permeten formar tècnics per treballar en diferents àmbits de la indústria alimentària, com ara departaments de qualitat, equips de producció, àrees d’I+D, etc.
Durant l’últim any, una de les missions del centre ha estat impulsar relacions i establir col·laboracions amb més entitats locals per unir sinergies al territori i crear connexions amb empreses del sector agroalimentari. La finalitat de l’escola és impulsar projectes i iniciatives que fomentin la innovació en aquest àmbit, i donar suport a petits productors i elaboradors agroalimentaris. Aquesta estratègia suposa un gran benefici per l’alumnat del CFGS de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries, ja que els estudiants poden estar en contacte i aprendre de professionals en actiu.
Amb aquest plantejament, l’objectiu final de l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà és poder oferir un ensenyament integral als professionals de la indústria alimentària, des de la formació inicial (cicle formatiu), fins a la formació contínua, que permet acompanyar-los al llarg de tota la seva vida professional.
Demanda creixent de professionals qualificats
En aquests estudis, l’alumnat rep una formació pràctica i personalitzada, gràcies als grups reduïts d’estudiants, les visites tècniques a indústries agroalimentàries, les col·laboracions que es duen a terme amb professionals en actiu del sector, etc. El cicle formatiu s’ofereix en format dual amb l’objectiu d’apropar els estudiants al sector alimentari, i millorar d’aquesta manera l’experiència professional dels estudiants i la seva posterior inserció laboral.
En la formació dual, l’estudiant realitza part dels continguts del cicle formatiu en una empresa del sector agroalimentari, a través d’una beca o contracte de pràctiques, que permet la remuneració de l’estudiant durant aquest període de temps. Actualment, la formació professional és considerada una de les millors vies d’inserció laboral dels més joves, i en el cas de l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà, l’índex d’inserció laboral de l’alumnat un cop acabat el curs és molt elevat.
Tot el procés de sol·licitud de preinscripció als cicles formatius es fa en línia, i es pot realitzar en format electrònic o en suport informàtic, tal com es detalla a la pàgina web del Departament d’Educació. L’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà assessorarà i donarà suport a les famílies i l’alumnat si tenen dificultats per fer la preinscripció.
Sobre l’Escola Agrària de l’Empordà i Alimentària
L’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà és un centre formatiu de la xarxa d’escoles del Servei de Formació Agrària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Va iniciar la seva activitat el 1971 i actualment, està especialitzat en la formació dirigida a la indústria agroalimentària. L’escola ofereix formació reglada a través del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries en modalitat dual. També, compta amb una àmplia oferta de formació contínua amb cursos de durada variable i jornades tècniques dirigits als professionals del sector agroalimentari, als petits productors i transformadors agroalimentaris i als productors agraris que es volen iniciar en la transformació de productes.