L’Espai Medes entra en la seva recta final i inicia la producció de l’exposició permanent

Torroella de Montgrí / L’Estartit

Aquesta setmana passada han finalitzat les obres arquitectòniques de l’edifici de l’Espai Medes a l’Estartit, marcant l’inici de la recta final del projecte. La quarta i darrera fase, la producció de l’exposició permanent, ja està en marxa.

La tercera fase del projecte constructiu, que ha estat dirigida per la Diputació de Girona, ha finalitzat amb la realització dels tancaments i les instal·lacions de serveis de l’edifici.

Una exposició dedicada a les Illes Medes
La quarta fase del projecte, que va a càrrec del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, se centra en la museïtzació de l’espai. El projecte museogràfic ja ha estat elaborat i ara està en fase de producció per part de l’empresa Intervento, especialitzada en museografia. Sota el títol “Les Illes Medes, una reserva natural per a la Humanitat”, la mostra aprofundirà en la singularitat d’aquest espai marí protegit, un dels tresors naturals més importants de Catalunya.

Divulgació i la dinamització
El regidor de l’Espai Medes, Genís Pigem, ha explicat que es preveu que l’equipament obri les seves portes al públic l’any 2025. L’Espai Medes neix amb la vocació de convertir-se en un centre actiu i un referent en la divulgació i connexió amb les Illes Medes, un dels elements naturals més emblemàtics de la Costa Brava i amb projecció internacional. La seva creació respon a una reivindicació històrica per posar en valor el llegat natural i cultural d’aquest espai únic al Mediterrani.

Un centre d’interpretació integral
Ubicat al moll central del port de l’Estartit, l’Espai Medes es convertirà en el punt de referència per a descobrir els valors mediambientals, culturals i turístics del Parc Natural en el seu àmbit marí. A més de la seva tasca divulgativa, l’equipament també actuarà com a instrument de promoció del territori i dinamitzarà l’economia local. L’Espai Medes treballarà en complementarietat amb el Museu de la Mediterrània, que se centrarà en la part terrestre del parc.

Un projecte ambiciós que es fa realitat
L’Espai Medes representa un projecte ambiciós que neix amb la voluntat de convertir-se en un espai de referència per a la protecció i la divulgació de les Illes Medes. La seva obertura representarà un pas important en la consolidació del la nostra destinació com capdavantera i referent en sostenibilitat i qualitat ambiental.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, centre d'interpretació, equipaments, exposició, illes medes, L'Estartit, medi ambient, Parc Natural del Montgrí, patrimoni, projecte, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’artista i activista Pedro Burruezo presenta a Santa Cristina la novel·la “Auto-sufi-ciència”
Notícia següent
El Campus Jove de Palamós celebra enguany el seu 20è aniversari

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes