Les carnisseries Seli i Laura i el Mas Pla guanyen el V Concurs del segell de “Girona Excel·lent” de la Diputació de Girona

Torroella de Montgrí / L’Estartit.- Tres establiments de Torroella de Montgrí i l’Estartit van resultar guanyadors, la setmana passada, del V Concurs del segell de “Girona Excel·lent” de la Diputació de Girona, que distingeix la qualitat agroalimentària i reconeix els productes que s’elaboren al cent per cent a les comarques gironines.

Els productes són seleccionats per tasts a cegues pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics. Enguany, el segell de la Diputació de Girona ha seleccionat 70 empreses guanyadores que es beneficiaran d’accions de promoció i difusió, participació en fires i esdeveniments, així com treball en xarxa i ús de la marca.
La Carnisseria Seli va resultar guanyadora del segell amb dos productes d’elaboració artesana: el seu fuet i la botifarra negre. L’establiment està situada al carrer Primitiu Artigas, 4 de Torroella de Montgrí i elabora des de fa més de 50 anys productes artesans. L’establiment té la certificació d’empresa artesana i té altres productes com la botifarra dolça que formen part de la marca de Garantia de Productes de l’Empordà.
La Carnisseria Laura, situada al carrer Sant Anna, 78 de l’Estartit, va resultar guanyadora també del segell “Girona Excel·lent” amb el seu pernil dolç. L’establiment regentat pels germans Olga i Francesc Maynau va ser fundat el 1970 i han treballat de manera ininterrompuda per oferir als seus clients productes de qualitat.
L’arròs del Mas Pla també va resultar guanyador del segell agroalimentari de la Diputació de Girona. L’empresa Explotacions Agrícoles Hebo, situada a la carretera de la Fonollera, 28 de Torroella de Montgrí comercialitza el seu arròs a nombrosos establiments, gràcies a la seva xarxa de distribució per professionals de l’empresa, també local, Disbesa – Darnés. L’Arròs de Pals Mas Pla té també la certificació Global G.A.P. que garanteix una producció respectuosa amb el medi ambient i de conservació de l’espai natural.
L’Ajuntament de Torroella de Montgrí felicita públicament els tres establiments locals per haver aconseguit aquest merescut premi, per la qualitat dels seus productes i per la trajectòria en favor del comerç local.
Així mateix, també dona l’enhorabona a les empreses guanyadores del segell que tot i no ser del municipi, col·laboren amb l’Àrea de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb el segell “És del Montgrí” i amb el projecte de locals buits del nucli antic del municipi. Es tracta  de l’arròs del Molí de Pals, Mooma amb el seu suc de poma Fuji, Gelats Angelo amb el seu recuit de drap amb mel del Montgrí i les infusions d’Emporarom.
La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Dúnia Oliveras, ha manifestat que “és un orgull pel municipi que establiments locals obtinguin aquest tipus de segells i certificacions de qualitat agroalimentària” i ha afegit “des de l’Ajuntament animem a tots els establiments artesans a presentar-se a aquest tipus de convocatòries que ajuden a donar visibilitat a l’excel·lència dels productes locals”.

Tags: arròs, carnissers i xarcuters, Girona Excel·lent, km0, L'Estartit, productes de proximitat, reconeixement, societat, Torroella de Montgrí
Notícia anterior
Visita guiada a l’Església de Sant Pere de Púbol
Notícia següent
L’espai natural de Castell disposa un any més d’un punt d’informació i vigilància

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes