L’institut escola Vila-romà iniciarà el 2024 amb noves aules per al cicle de secundària

Palamós.- Les obres d’adaptació de diversos espais de l’institut escola Vila-romà, estan plenament en marxa, amb l’objectiu de convertir aquests àmbits en les noves aules de secundària.

Es tracta de l’adequació provisional de l’edifici mentre no s’executi la construcció del nou equipament que ha d’acollir tot el cicle de secundària.
Aquestes feines van a molt bon ritme i es preveu que a finals del proper mes de gener puguin estar completament enllestides. El projecte que ara s’executa és a càrrec de la Generalitat de Catalunya, i permet ampliar el nombre d’aules que té actualment l’edifici antic, i que en aquest cas seran destinades principalment als alumnes de quart, complementant d’aquesta manera tot el cicle de secundària al centre.
Les obres per a fer possible aquesta ampliació afecten l’espai que actualment ocupa l’antic gimnàs i també la sala que va acollir el dipòsit de documentació de l’Arxiu Municipal, situats al costat de l’edifici escolar. L’Arxiu té la seva seu administrativa i de consulta a l’edifici de la Casa Montaner (parc dels Països Catalans). L’Ajuntament de Palamós va traslladar tot el fons del dipòsit de documentació, a una nova sala, que es va habilitar en un annex de l’equipament municipal de la Nau dels 50 metres.
Les noves aules del Vila-romà se situaran doncs en aquest espai alliberat (240m²) annex a l’edifici de l’antiga escola que en l’actualitat ja acull les classes de primer a tercer d’ESO i les dependències de l’Aula d’Aprenentatge.

Nou edifici de secundària
Aquesta és una solució provisional per a la manca d’espais del centre, a l’espera que la Generalitat iniciï la construcció del nou edifici que ha d’acollir tot el cicle de secundària.
El nou equipament permetrà superar situacions de manca d’espais que s’han reivindicat des del Vila-romà, aconseguint un centre educatiu, funcional, modern i adequat a les necessitats actuals.
La Generalitat de Catalunya aportarà el pressupost necessari per a la construcció d’aquest equipament, mentre que l’Ajuntament cedeix els 1.300m² necessaris per a l’ampliació.

Tags: adequació, ajuntament de Palamós, ampliació, batxillerat, educacio, equipaments, instituts, palamós, serveis, societat
Notícia anterior
Els concursos de Postals de Nadal i Pessebres de Begur ja tenen guanyadors i guanyadores
Notícia següent
“100 anys de cinema amateur”, la proposta de Revista del Baix Empordà per aquestes festes

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes