L’Oficina Jove del Baix Empordà es mostra amb el hashtag #lliuredeviolències per a la campanya de punts liles a la comarca del Baix Empordà

Baix Empordà

Amb l’objectiu de cobrir aquesta necessitat, en els espais d’oci nocturn i festes majors, es va apostar per l’organització i coordinació dels punts liles a la comarca, conjuntament amb dues entitats especialitzades en el sector, La Nut i Lilith, i la borsa de professionals i autònoms que disposa l’Oficina Jove.

Aquest 2024, a través de la subvenció del Departament d’Igualtat i Feminismes, per finançar les despeses derivades d’accions per a la prevenció de les violències masclistes, les àrees de Serveis Socials i Joventut del Consell Comarcal, vàrem sol·licitar la línia de finançament per a l’elaboració de material pels punts liles de la comarca i així poder dotar als diferents municipis que sol·licitin el material per a les seves atencions i dinamitzacions.

Què és un Punt Lila?
El Punt Lila pretén donar informació, assessorament, suport i atenció psicològica a les persones sobre agressions masclistes, sexuals o LGTB-fòbiques, oferint un espai de sensibilització i divulgació de relacions no abusives, un espai d’escolta per visibilitzar situacions de violència i un espai d’atenció immediata, activant recursos si és necessari.
Des de l’Oficina Jove s’ofereix:
• Assessorament en l’organització.
• Formació en línia i presencial a professionals que puguin atendre el Punt Lila. • Disseny i elaboració de material informatiu i de sensibilització gratuït com són díptics, roll up, material de marxandatge, etc.
Part del disseny del material ha estat realitzat des de l’Oficina Jove, afegint els motius i logotips necessaris per a adequar-ho a la imatge.
Durant el primer trimestre de l’any es va distribuir la informació de la campanya a tots els ajuntaments de la comarca, per tal que poguessin formalitzar la corresponent sol·licitud, tancant el termini durant la primera setmana de maig.
S’han rebut un total de 14 sol·licituds a través de la web d’Oficina Jove #Bejove dels municipis d’Albons, la Bisbal d’Empordà, Calonge i Sant Antoni, Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Forallac, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí, l’Estartit i Vall-llobrega.

Tags: Baix Empordà, Consell Comarcal, igualtat de gènere, joventut, LGTBI, municipis, oci nocturn, punt lila, Salut, serveis, societat, suport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Calonge i Sant Antoni garantirà que tots els infants inscrits a les llars d’infants tinguin plaça
Notícia següent
El pavelló d’esports de Pals estrena nova sala de fitness

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes