Glòria Jara i Albertí
Santa Cristina d’Aro.- Després de “La màgia de la cuina” i “La màgia de la cuina de Nadal, Manel Romero, professor de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha tornat a col·laborar amb els Amics de La Casa Màgica amb la conferència “La màgia de la cuina d’Hivern”.
Encara que pugui semblar que l’hivern sigui l’estació de l’any amb menys recursos culinaris, el professor Manel Romero va dedicar la primera part de la conferència a fer reviure les viandes pròpies dels mesos més freds de l’any.
Tot seguit va entrar en detall en les dues receptes que va elaborar pel sopar: sopa de ceba gratinada i vedella estofada al vi de l’Empordà. Entres altres detalls importants, Romero va destacar que per fer una bona sopa cal un bon caldo. També li va donar molta importància el fet de cuinar amb formatges naturals i amb productes de proximitat, anomenats de KM 0. Un altre secret que té la màgia culinària, és coure la carn a foc lent.
Finalment, més de quaranta persones van degustar les dues receptes acompanyades del “Viña Albali Crianza” que va obsequiar per a l’ocasió Agustí Ensesa, Mestre cellerer, Sommelier diplomat d’INCAVI, professor d’anàlisi sensorial i president de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya.
La conferència-col·loqui “La màgia la cuina d’hivern” va tenir lloc el passat dissabte 25 de gener a les 8 del vespre a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro. L’acte va ser organitzat per l’entitat cultural Amics de La Casa Màgica amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, de Skäl Internacional de Girona, dels Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Deixa un comentari