Més d’un centenar de tractors bloquegen l’AP-7 a la Jonquera: “Ens hem de salvar i que ens escoltin des d’Europa”

La Jonquera (ACN)

Més d’un centenar de tractors bloquegen l’AP-7 a la Jonquera des de les deu del matí. Els concentrats, de banda i banda dels Pirineus, han arribat alhora al tram fronterer de l’autopista escortats per la policia.

Del Principat hi han participat uns 150 tractors i de la Catalunya del Nord sis més. El sector reclama que s’apliquin les anomenades “clàusules mirall” en les importacions de productes i menys pressió fiscal en els costos de l’energia. “Ens hem de salvar i que ens escoltin des d’Europa“, assegura el portaveu de Revolta Pagesa, Martí Planas. La previsió és que el tall, que s’estén a tots els passos fronterers entre Espanya i França, s’allargui fins aquest dimarts al matí.
Centenars de camions ocupen l’autopista al tram fronterer de la Jonquera. Els pagesos han tornat a la carretera aquest dilluns en una jornada històrica que uneix, per primera vegada, agricultors dels dos estats. En un acte simbòlic, tractors de les dues bandes han arribat conjuntament i s’han situat just al punt on els cartells indiquen les entrades a França i Espanya.
Tot i la poca afluència d’agricultors de la part francesa, Planas es mostra satisfet amb la resposta que han tingut la convocatòria tenint en compte que es tracta d’una setmana “amb molta feina“. “És una escapada d’un dia i s’ha de fer l’esforç. Hem de lluitar pel nostre futur“, afirma.
Pel que fa a les reivindicacions, recorda que reclamen “l’efecte mirall” amb la resta països. “No pot ser que a nosaltres ens demanin una llista infinita de coses i als altres països que venen aquí, res“, assegura.
En aquest sentit, diu que han decidit fer-ho a les portes de les eleccions europees per intentar pressionar. “Últimament cada cop anem a pitjor, s’ha de fer alguna cosa ja. Cada vegada hi ha menys explotacions. Ens hem de salvar i que ens escoltin des d’Europa“, remarca. Sobre el fet que Unió de Pagesos s’hagi desmarcat de la convocatòria, Planas diu que hi hauria de ser “tothom” i que “això no va de banderes“. “Jo no pregunto a ningú que vota. Anem tots a una i a mort“, assegura.
D’altra banda, Planas diu que “amb l’excusa del canvi de Govern” encara no s’han complert alguns del compromisos adoptats en les anteriors mobilitzacions del febrer.

Tags: agricultura, Alt Empordà, AP-7, carreteres tallades, frontera, La Jonquera, pagesia, pagesos, protesta, societat, Unió Europea

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Detingut un home per intentar traslladar a França immigrants en situació irregular a través de Portbou
Notícia següent
Dipsalut edita una guia interactiva per a municipis lliures de violències sexuals de les comarques gironines

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes