Nova edició del Cap de setmana del Vi de Pagès de Calonge

Calonge i Sant Antoni.- El cap de setmana del 15 al 17 de novembre la Fundació Remença XXI celebra un any més el Cap de setmana del Vi de Pagès de Calonge, dedicat en aquesta ocasió als fruiters i a la fruita.

Una fruita de secà que produeixen tradicionalment els masos de Calonge i que la pagesia ven a la mateixa casa, al mas i als mercats locals. Això fa que es configuri un paisatge únic i canviant al llarg de l’any i que es barreja amb el mar de vinyes.
Al llarg del cap de setmana els visitants tindran l’oportunitat de conèixer a fons les varietats tradicionals de fruiters del pla de Calonge, les tècniques de poda, la feina que s’està fent des de la Fundació per mantenir aquestes varietats de fruiters i de raïms, així com les fruiteredes i vinyes del municipi. Els convidats als actes del Cap de Setmana del Vi de Pagès explicaran experiències diverses amb la fruita de Calonge i donaran a conèixer els productes fets amb la fruita.

Programa d’actes

Divendres, 15 de novembre

  • Sala Fontova, a les 20 hores.
    Presentació del programa del “Cap de setmana del vi de pagès de Calonge 2019” i xerrada “Varietats tradicionals de fruiters i raïms als peus de les Gavarres”, a càrrec de Marco Sangiorgio de Vivers Arboreco de Cruïlles i Manel Comas de Mas Ponsjoan de Calonge

Dissabte, 16 de novembre

  • Mas Molla, a les 11 hores.
    Taller de cuina i de poda de fruiters, amb un taller pràctic de cuina a càrrec de Toni Izquierdo xef del Restaurant Mas dels Arcs de Palamós i membre de la Cuina de l’Empordanet i un taller de poda dels fruiters a càrrec de Lluís Molla
  • Mas Ponsjoan, a les 12.30 hores. Xerrada: “Els nostres fruiters”, a càrrec de Martí Comas. Passejada pels camps per observar els diferents tipus de fruiters, amb tastet d’unes postres de préssec
  • Sala Fontova, a les 19 hores. Xerrada: “El vi de préssec”, a càrrec de Bernat Guixer, Doctor en Química orgànica expert en fermentacions i elaboració de destil·lats i Dani Martínez, sommelier de El Celler de Can Roca, millor sommelier de Catalunya 2016. Membres d’Arts Natura Liquida de l’equip d’investigació i recerca de El Celler de Can Roca. Explicació dels projectes que realitzen amb fruita de Mas Molla de Calonge. Fermentació i destil·lació de productes del nostre entorn per explorar camins paral·lels als del vi i l’aiguardent. S’oferirà als assistents un tast de vi de préssec.

Diumenge, 17 de novembre

  • Parc de Sant Julià de Lòria, a les 9 hores.
    “Anem a conèixer d’on surt la fruita de Calonge”. Caminada per donar a conèixer les diverses fruiteredes de Calonge: els presseguers, pruners, cirerers i oliveredes del Pla de Calonge. Recorregut aproximat de 8km, amb arribada a Can Sitjas al Puigtavell, on Josep Jacas explicarà el procés de producció de l’oli i s’oferirà un tast de vi nou i productes de les cases i els masos de Calonge.
  • “Concurs de fotografia Arada 2019”. Durant la caminada de diumenge els participants poden fer fotos i enviar-les per participar en el concurs “Arada 2019”. L’autor/a de la foto guanyadora serà la que encapçalarà el programa de l’any que ve i s’endurà com a premi un lot de vins de pagès de Calonge.
Tags: Calonge, Calonge i Sant Antoni, cultura patrimoni, fruita, gastronomia, historia, natura, tradició, vi de pagès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La campanya gastronòmica Es Niu segueix creixent
Notícia següent
La Taverna del Mar ret un homenatge als Banys de S’Agaró amb un menú especial per al seu centenari el 2020

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes