Noves activitats amb infants per calcular el malbaratament alimentari

Baix Empordà

Les escoles del Baix Empordà s’ha activat per reduir el malbaratament alimentari. Durant el curs, els centres educatius de la comarca acolliran tallers per calcular quant menjar es llença i per prevenir i reduir les pèrdues.

Les activitats consistiran en què l’equip de cuina i monitoratge, juntament amb els infants, s’encarregarà de pesar el menjar malbaratat a la cuina i als plats de l’alumnat.
Les dates de cada trimestre en què es recolliran les dades seran del 18 al 22 de novembre, del 10 al 14 de març i del 12 al 16 de maig. Les sessions serviran per quantificar els valors totals del malbaratament als menjadors escolars, amb l’objectiu de dissenyar propostes per disminuir les minves de cares al curs vinent.
El malbaratament alimentari, segons l’Agència Catalana de Residus, consisteix en aquell menjar que es descarta o es destina a usos diferents de l’alimentació humana o animal al llarg de tota la cadena alimentària malgrat considerar-se segurs i nutritius per les persones. Les pèrdues alimentàries contribueixen el canvi climàtic, suposen malgastar recursos naturals com aigua, energia i terra i també causen pèrdues econòmiques i de recursos humans.
Les escoles de la comarca es dividiran en dos grups per celebrar les jornades. Començaran els centres educatius de la zona nord: Torres Jonama de Mont-ras; Torres Jonama, Barceló Matas, Carrilet i Pi Verd de Palafrugell; Estany d’Ullastret; El Rodonell de Corçà; Olivar Vell d’Esclanyà; Doctor Arruga de Begur; Quermany de Pals; Portitxol de l’Estartit; Puig Rodó d’Ullà; El Rajaret de Bellcaire; La Branca d’Albons; Institut Escola Francesc Cambó de Verges; Pedra Blanca de la Pera; Pedra Dreta de St. Sadurní de l’Heura; Les Gavarres de Cruïlles; Forallac de Vulpellac i Joan de Margarit, Mas Clarà i Empordanet de la Bisbal d’Empordà.
En una segona fase, les activitats es duran a terme a les escoles de la zona sud de Baix Empordà: Pedralta de Santa Cristina d’Aro; Ardenya, Baldiri Reixach i Gaziel de Sant Feliu de Guíxols; Estanys i Fanals d’Aro de Platja d’Aro; Vall d’Aro de Castell d’Aro; Pere Rosselló de Calonge; La Sínia i Llevantí de Mar de St. Antoni; Vila-romà, La Vila i Els Àngels de Palamós i Vall-llobrega.
Per a més informació, es pot consultar la Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars, elaborada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agència Rural, clicant en aquest enllaç.

Tags: alimentació, conscienciació, Consell Comarcal, educacio, escoles, malbaratament alimentari, medi ambient, serveis, societat, tallers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Recta final i votació dels pressupostos participatius de Torroella de Montgrí i l’Estartit
Notícia següent
El Clos del Pastor a l’Escala, a vessar per la inauguració de l’espai dedicat a la faceta artística de Caterina Albert

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes