Palafrugell entregarà els Diplomes al Mèrit Ciutadà a l’establiment Cal Clic, als germans Casellas de l’hotel Casamar, i a Rita Ferrer i Fèlix Pérez

Palafrugell.- El proper dilluns 20 de juliol i dins dels actes de Festa Major, l’Ajuntament de Palafrugell farà entrega dels Diplomes al Mèrit Ciutadà de 2020.

Enguany, degut a les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19, l’entrega es realitzarà en un acte privat al Teatre Municipal, que es retransmetrà per streaming a través del web palafrugell.cat. Rebran aquest guardó l’establiment Cal Clic i Maria i Quim Casellas de l’hotel Casamar i Rita Ferrer i Fèlix Pérez Diz, impulsors musicals i culturals del municipi.
Maria i Quim Casellas reben el Diploma al Mèrit Ciutadà per haver convertit el restaurant-hotel Casamar en un espai de referència, sobretot a nivell gastronòmic i turístic, i per la seva implicació amb la vila; i l’establiment Cal Clic per la seva tasca dins el teixit comercial palafrugellenc de proximitat i per saber mantenir la tradició del comerç local al llarg de tots aquests anys. Per la seva banda, Félix Pérez rep el Diploma al Mèrit Ciutadà en reconeixement a la seva trajectòria musical i artística vinculada sempre a elements del patrimoni cultural de la vila; i Rita Ferrer, per la seva tasca dins la docència musical, destacant pels seus coneixements especialitzats i de qualitat.
Des de l’any 2013, l’Ajuntament de Palafrugell entrega els guardons dels Diplomes al Mèrit Ciutadà de la Vila. Aquesta distinció es concedeix a persones, entitats, agrupacions, institucions, empreses, comerços, etc, que mereixen la gratitud de Palafrugell per activitats destacades en el camp cívic, cultural, esportiu, comercial o d’altres que donin prestigi a la vila.

Cal Clic
Situat al carrer de la Tarongeta i amb més de cent anys d’història, l’establiment conegut popularment com a “Cal Clic” ha sabut mantenir la tradició del comerç local al llarg de tots aquests anys. Al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra.

Quim i Maria Casellas – Casamar
El restaurant-hotel Casamar és propietat de Quim i Maria Casellas, que l’han convertit en un espai de referència, sobretot a nivell gastronòmic i turístic sempre amb una clara visió del territori i de l’espai on es troben. Al novembre del 2011, la Guia Michelin va atorgar al restaurant una estrella, fet que va marcar un punt d’inflexió en les seves carreres.
Des de llavors són molts els projectes en què han col·laborat, tots ells de caràcter solidari i cívic. Així l’any 2014 són els responsables de crear el projecte “Entaulats” que es celebra cada any a Palafrugell durant mes de març. L’esmentat projecte tracta d’apropar el món de la cuina i els hàbits saludables a diferents col·lectius, com el dels voluntaris de diferents associacions locals, discapacitats, col·legis, instituts, realitzant una jornada educativa amb diferents tallers i activitats lúdiques.

Rita Ferrer
Rita Ferrer i Miquel va néixer a Palafrugell el 24 d’agost de l’any 1951. Al llarg de la seva vida professional ha estat directora de coral i professora de música. És la directora i fundadora de l’Escola de Música de Palafrugell, creada l’any 1967. També ha dirigit la coral Nit de Juny de Palafrugell. És autora de la tesi doctoral El cant coral infantil i juvenil educa en valors, hàbits i competències.
És titulada Superior en Solfeig, Harmonia, Transposició i Acompanyament, i professora de Piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Ha estat portaveu i impulsora de l’Associació Catalana d’Escoles de Música, que es va constituir l’any 1992 la qual és la primera associació d’aquest tipus a Espanya. Entre els reconeixements que ha rebut destaca el Premi Peix Fregit a tota una trajectòria, l’any 2007.

Fèlix Pérez Diz
Félix Pérez Diz disposa d’una llarga trajectòria vinculada al món de la música i a la docència. L’any 1979 es converteix en el fundador i director de la Coral Mestre Sirés.
Ha exercit com a docent durant tota la seva vida acadèmica, bàsicament a l’escola Vedruna de Palafrugell i també al Vedruna de Palamós, escoles en les qual la Coral ha celebrat moltes de les seves actuacions. A més d’actuar a Catalunya, la Coral ha actuat a Galícia, Astúries, La Rioja, Aragó, Euskadi, Prades, Perpinyà, París, Marsella, Utrech, Veneto …

Festa Major 2020
Aquest dijous es dóna el tret de sortida a una Festa Major 2020 marcada per les restriccions a causa de la Covid-19. Des de les àrees de Cultura i Joventut han dissenyat un programa que compta amb una gran quantitat d’activitats com els concerts de les orquestres Costa Brava i Maravella, l’espectacle de circ Fili Busters de la Companyia Mortelo & Manzani o l’espectacle Peyu, l’home orquestra, entre d’altres. Totes les activitats es fan amb aforament limitat, mantenint la distància de seguretat, i és imprescindible reservar l’entrada i l’ús de mascareta.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, Festa Major, homenatge, mèrit ciutadà, reconeixement, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
SAP-Fepol inicia un conflicte sindical amb l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà per la falta de “projecte policial”
Notícia següent
Posposada la presentació del catàleg “Muntanyes, mars i jardins tancats”, de Maria Bofill

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes