SAP-Fepol inicia un conflicte sindical amb l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà per la falta de “projecte policial”

La Bisbal d’Empordà (ACN).- SAP-Fepol ha iniciat un conflicte sindical amb l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, a qui acusa de no tenir un projecte policial per al municipi.

En un comunicat, el sindicat denuncia que s’han vist obligats a prendre aquesta decisió arran de veure l’actitud del consistori en relació al cos. Denuncien que no existeix una estructura jeràrquica, i això obliga a que alguns policies facin tasques pròpies d’un superior. Com exemple, asseguren que al no haver-se substituït el cap del cos quan es va jubilar, els dos caporals que ara mateix té la Policia Local han d’assumir aquest càrrec de forma accidental. A més, diuen que l’Ajuntament té una actitud “caciquista i dictatorial” a l’hora de negociar i un retard en el pagament de les nòmines.
En concret, SAP-Fepol assegura que es deuen entre 500 i 700 euros als policies del poble, amb l’argument que l’Àrea de Recursos Humans de l’Ajuntament no té prou personal per fer front a la realització d’una nòmina complementària. El sindicat també es queixa que el consistori no té cap voluntat de negociar les condicions laborals dels agents del cos i lamenten que no s’hagi volgut reconèixer “l’essencialitat” dels serveis públics municipals durant la pandèmia, entre ells la Policia Local.
Un altre motiu per tirar endavant aquest conflicte sindical és l’excés de personal interí que hi ha al cos. En concret, destaquen que deu dels setze policies es troben en aquesta situació, a més d’una “pèssima gestió” de les jubilacions que es produeixen al cos, com per exemple la de l’anterior cap.
A més, argumenten que no es dona formació als policies que, assegura el sindicat, no han fet cap curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Finalment, també es queixen de les “deficiències administratives“, i com exemple assenyalen que no es realitzen funcions de prevenció i sanció de guals i de les targetes de minusvàlids. Per tot plegat, el sindicat ha anunciat que inicien un conflicte que comportarà accions de pressió cap al consistori com assistència a plens o protestes públiques.

Conflicte amb dos policies
El conflicte entre ajuntament i agents del cos, però, ha viscut un altre conflicte recentment. I és que els policies locals que van protagonitzar l’actuació del vídeo que es va fer viral quan intentaven detenir, en ple confinament, un jove buscat pel robatori d’una moto van entrar al jutjat una demanda de conciliació contra l’alcalde de la població. A l’escrit, demanen a Enric Marquès que es disculpi per haver “ordenat o almenys tolerat” que l’Ajuntament fes un comunicat insinuant que l’actuació havia estat “racista, xenòfoba, masclista o autoritària“.

Tags: conflicte, La Bisbal d'Empordà, policia local, serveis, sindicats, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La 24ª edició de la Beca Xiquet Sabater premia una estudiant amb 3.000€
Notícia següent
Palafrugell entregarà els Diplomes al Mèrit Ciutadà a l’establiment Cal Clic, als germans Casellas de l’hotel Casamar, i a Rita Ferrer i Fèlix Pérez

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes