Palamós acull per vuitena vegada el Festival “Amb So de Cobla, Festival de Cobla de Catalunya”

Palamós

La 8a edició del Festival “Amb So de Cobla” de Palamós tindrà lloc del 6 al 10 d’agost. El festival “Amb So de Cobla” és organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Brava amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya, sota la direcció d’Adrià Bauzó i Pau Marquès.

Aquest any, com a novetat, s’incorporen nous espais com el Parc dels Països Catalans, o la Capella del Carme, es retorna a l’Arbreda i es manté la Plaça Josep Sarquella. L’objectiu d’aquest festival és presentar noves fórmules on el so singular de la cobla es fusiona amb altres disciplines per crear noves harmonies pensades per a seduir a tots els públics. “Amb So de Cobla” té per missió divulgar, protegir i fomentar la sonoritat dels instruments de la cobla com a patrimoni propi i genuí de la cultura catalana.
“Amb So de Cobla” es dirigeix tant al públic habituat a la música de cobla i a la sardana, com al públic més general a qui li agrada la música i vol descobrir noves sonoritats, sobretot relacionades amb l’arrel catalana. Així mateix, “Amb So de Cobla” també aposta per apropar aquesta música a la gent jove amb propostes més trencadores i atractives per a tots ells. Amb aquest objectiu, la programació d’aquesta nova edició continuarà apostant per transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats musicals. Per tant, estem davant una vuitena edició ben eclèctica, des de la cobla catalana tradicional fins a fusions transgressores amb altres estils i disciplines en principi totalment contraposades.

Programació
L’espectacle inaugural, el dimarts 6 d’agost a les 22 hores a la Plaça Josep Sarquella, portarà per nom “Concert Trifàsic”. En aquesta producció de Som Sardana i el festival “Amb So de Cobla”, es podrà veure Arnau Tordera a la guitarra, Joan Torras a la percussió i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció musical de Xavier Pagès-Corella.
L’espectacle agafa el nom de l’obra “Concert Trifàsic”, per la complicitat que hi ha entre l’electricitat de la guitarra, els tres blocs de l’espectacle, els tres moviments de l’obra, les tres sardanes obligades i les tres cançons de l’Arnau Tordera.
L’endemà, el dimecres 7 d’agost a les 22 hores i recuperant la ubicació de l’Arbreda, se celebrarà el 24è Concert de sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau – La Principal de La Bisbal i Els Montgrins.
Un any més, comptarà amb la participació de les dues cobles capdavanteres del nostre país, Montgrins i La Principal de la Bisbal. El concert l’organitza l’Agrupació Sardanista Costa Brava en conveni amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.
A partir de dijous 8 d’agost fins a la finalització el dissabte 10 d’agost, ja es gaudirà amb dos concerts cada dia. La jornada del dijous 8 d’agost s’iniciarà, a les 19 hores, al Parc dels Països Catalans, amb un nom clàssic de la música tradicional, Els Ministrils del Raval. Amb “La Filomena se’n va al mercat”, Els Ministrils del Raval proposen un espectacle familiar on, a través d’un personatge (la Filomena), s’incidirà en la importància d’una bona alimentació. Tanmateix, s’aniran donant a conèixer els diferents productes agroalimentaris de Catalunya, situant-los, en un viatge imaginari pels mercats del país, als diferents llocs on aquests es produeixen. Tot plegat, de cada un d’aquests llocs, s’interpretaran les seves danses i cançons tradicionals.
A les 22 hores, a la Plaça Josep Sarquella, es podrà gaudir de Les Anxovetes amb La Cobla Marinada. Aquesta producció del Festival “Amb So de Cobla”, uneix el grup d’havaneres gironí íntegrament femení, Les Anxovetes amb La Cobla Marinada. Totes dues formacions fusionaran l’havanera i la cançó mediterrània amb el so de la cobla. Tot plegat amb un repertori original que no oblidaran algunes de les seves cançons pròpies de Les Anxovetes.
El divendres 9 d’agost a les 19 hores al Parc dels Països Catalans, es donarà el tret de sortida d’una nova jornada. De la mà de la Cobla Bisbal Jove neix el projecte Funk & Cobla, el qual fusiona l’estil de la música funk amb les sonoritats i instruments característics de la cobla. Així doncs, aquesta formació ens oferirà un repertori que recupera els clàssics del funk de Stevie Wonder, James Brown, The Jackson 5, Amy Winehouse, Earth Wind & Fire, etc., combinats amb sardanes versionades al més pur esƟl funk, a més d’alguns temes propis composts per membres interns de la Cobla Bisbal Jove.
A les 22 hores a la Plaça Josep Sarquella, La Cobla Maricel amb Pere Puertas al violoncel portaran el seu “El So de La Pau”. Aquest concert de música per a cobla i violoncel farà un recorregut per ressaltar la música catalana del segle XX, el segle de les grans guerres i el seu paper en la lluita per la pau. Al llarg del concert sonarà, òbviament, l’obra de Pau Casals pel seu llegat com a violoncel·lista i per l’acƟvisme pacifista però també altres autors molt vinculats a la música popular, com Enric Morera i Eduard Toldrà. Així mateix, obres de Joan Manén, Amadeu Vives també hi seran presents.
La darrera jornada s’iniciarà a les 19 horesd de nou al Parc dels Països Catalans. Amb motiu del centenari de la mort del poeta i dramaturg Àngel Guimerà, La Cobla Amb So de Cobla acompanyats per la cantant i actriu Elena Martinell, oferiran “Concert Angel Guimerà geni i figura”. Un espectacle inspirat, proposat i supervisat per Francesc Cassú, amb Elena Martinell com a soprano solista i narradora i amb una cobla creada per aquesta ocasió amb una selecció de músics de cobla de renom. Es repassaran músiques amb textos delmateix Guimerà d’obres de J. Viladomat, J.M. Tarridas, A. Guinovart, E. Morera, J.M.Damunt entre d’altres. Tanmateix, Francesc Cassú estrenarà un arranjament en forma de sardana del tema popular “A Guimerà”. Finalment, l’espectacle que tancarà la 8a edició d’Amb So de Cobla 2024, el dissabte 10 d’agost a les 22.00 hores, a la nova ubicació de la Capella del Carme és “Contorns” amb Playmodes & Catalan Folk Messengers. “Contorns, per a cobla i electrònica” amb Santi Vilanova i Eduard Maduell, és un intent de congelar l’empremta de la música mitjançant notació gràfica vídeo-projectada i interpretada pels músics. Paisatges espectrals que perfilen els contorns expressius dels instruments i que, durant una peƟta finestra de temps, ens permeten intuir l’escolta futura.
Composta a través de processos algorítmics i generatius, la peça s’inspira en la musicalització de processos geològics. Fang, sediments, cristal·lització i pols com a ingredients d’una música que serveix d’atles microscòpic per a fenòmens d’una escala temporal sobrehumana.

Entrades
Els concerts i espectacles del Festival “Amb So de Cobla” són gratuïts, tret del 24è Concert de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau. El preu de les entrades és de 18 €, 5 € per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava. Entrades a www.lagorga.cat a partir del 15 de juny
Per a més informació, http://ambsodecobla.cat/.

Festa Major de Palamós 2024

Tags: ajuntament de Palamós, Amb So de Cobla, concerts, cultura, festival, música, palamós, programació, sardanes, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’ACA licita les obres de restauració i millora ambiental del meandre de Colomers
Notícia següent
Els preus s’apugen dues dècimes al maig a Girona i l’IPC interanual tanca el mes al 3,4% per la temporada turística

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes