Palamós.- El Carnaval de Palamós ja té la seva ruta gastronòmica. Des del proper dissabte, 23 de febrer, dia de la presentació, fins el dia 6 de març, 10 establiments de Palamós preparan un plat inspirat en el Carnaval.
S’anomena “Menja’t el Carnaval” i és una iniciativa de la colla Kins 20, encarregats de representar el Carnestoltes aquest any, juntament amb l’entitat organitzadora de la festa, l’Associació Carnaval de Palamós. Tomàs Brull, cuiner professional i membre dels Kins 20 i que a partir de dissabte serà el Rei del Carnaval de Palamós 2019, ha explicat a Ràdio Palamós com va sortir la iniciativa de fer una ruta culinària per Carnaval: “Durant el Carnaval estem tots molt animats però hi havia molt poca cosa enfocada cap a la gastronomia, i aquesta nova proposta consisteix en una ruta de 10 locals. Cada un d’ells presentarà una proposta basada en la gatzara i la màgia del Carnaval, no necessàriament una tapa… Pot ser un aperitiu, un vermut o unes postres, passant per un formatge: qualsevol cosa que l’hostaler pugui associar amb aquestes festes”.
En la ruta gastronòmica “Menja’t el Carnaval” hi participen 10 tavernes i restaurants de Palamós: La Caleta, Macabeu, la Barberia, la Notaria, la Gavina, el Txoko Donostiarra, Can Nicanor, Can Morera, Arrels i Bitàcora. Tots prepararan un plat inspirat en Carnaval durant els dies que dura la festa, del 23 de febrer al 6 de març. El dia 28 de febrer, un jurat especialitzat provarà tots els plats, atorgarà un obsequi a cada un dels establiments participants i premiarà amb un guardó el plat guanyador.

Deixa un comentari