“Renaixença Persa”: commemoració dels 65 anys dels Gegants Perses de la Bisbal

La Bisbal d’Empordà.- Dissabte 31 de juliol, els Gegants Perses de la Bisbal celebren el seu 65è aniversari als exteriors del Terracotta Museu amb un espectacle fet per a l’ocasió: “Renaixença Persa”.

I és que la parella de gegants bisbalencs es presentaran novament a la societat bisbalenca després d’haver estat sotmesos a un procés de restauració essencial per a la seva conservació i el seu futur. Serà un espectacle de cultura popular on hi haurà varies escenes en les quals entre actors, llums i música participaran diverses figures de l’imaginari festiu bisbalenc: el Drac, l’Àliga, la Voltora, la Bestiesa i alguna sorpresa més. La banda sonora anirà a càrrec de la Principal del Llobregat, que ja ha acompanyat altres vegades el Seguici Històric de la Festa Major.
L’entitat bisbalenca, a més de l’espectacle, oferirà una vetllada d’allò més completa que arrencarà a les 20.30 hores amb sopar i, després de l’espectacle (22 hores), culminarà amb un concert del grup bisbalenc COI Els Montgrons. Es poden adquirir entrades a la perfumeria Parfumss.
Va ser el passat dissabte 10 de juliol quan alguns membres de l’entitat, acompanyats del regidor de Cultura Carles Puig, van anar buscar els Gegants Perses al Taller Avall on han estat restaurats, a Reus. El restaurador va explicar tota la intervenció i detalls per tenir en compte de cares a la seva conservació. Del procés de restauració cal destacar detalls: els ulls tornen a ser de vidre, tal com eren originalment; la cimarra del gegant (que tornarà a lluir empunyada); modificació i substitució de materials originals malmesos; nous mecanismes de subjecció més equilibrats; noves joies senyorials; o la rèplica de la corona original del gegant. Es preveu que, de cara a la tardor, l’equip de restauració del Taller Avall vingui a la Bisbal per fer una exposició fotogràfica del procés de restauració i la corresponent explicació, per tal que la ciutadania pugui conèixer la feina que hi hagut durant el procés.

Tags: aniversari, commemoració, cultura patrimoni, festa, geganters, gegants, La Bisbal d'Empordà, restauració, societat, Terracotta Museu, tradicions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Figueres realitza tasques de manteniment de la teulada del Teatre Municipal El Jardí per millorar-ne la seguretat i l’estat de l’equipament
Notícia següent
Salut declara 14 crítics més (572) i 7 hospitalitzats menys (2.201), amb 66 morts i 3.631 nous contagis

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes