Rosamar és el restaurant amb més encant de la Costa Brava

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- “Joc de cartes” és una producció de TV3 en col·laboració amb Magnolia amb tres temporades de vida gràcies a l’important nivell d’audiència que té.

El programa, presentat pel mediàtic cuiner Marc Ribas, s’emet cada dimecres a partir de les 10 del vespre. El passat 19 d’agost, dins de l’edició d’estiu, l’equip de TV3 van viatjar fins a la comarca del Baix Empordà per trobar el restaurant amb més encant i més “cool” del 2020 de la zona.
El guardó es va disputar entre en Santi i en Nacho, responsables de la DO Candelaria Tapes de Peratallada; els germans David i Anna, residents al restaurant Rosamar de Santa Cristina d’Aro; i la Maria del Mar i la Silvana, directora i encarregada del restaurant Ruta Baviera, també de Santa Cristina. Els tres restaurants es van donar a conèixer a través de la proposta gastronòmica, l’espai, la cuina, el servei i el preu, aspectes que van ser valorats pels seus contrincants. Un cop acabada la visita als tres restaurants es va deliberar la nota final que va aconseguir cada participant. Rosamar, el restaurant ubicat a la costa cristinenca, concretament a Canyet va encapçalar el rànquing de les puntuacions amb un 7 de nota. En segon lloc, amb tan sols una dècima menys del primer contrincant, va quedar classificat el restaurant DO Candelaria Tapes del poble medieval de Peratallada i en tercer lloc va quedar La Ruta Baviera, situat a tocar el carril bici i a la GI-8521 amb una puntuació de 5’6.
Tot seguit, en el marc incomparable de la Porta Ferrada del monestir de Sant Feliu de Guíxols es van deliberar les votacions que va fer Marc Ribas, les quals van mantenir l’ordre de la classificació dels restauradors: 7’8 el restaurant Rosamar, un 7’5 el DO Candelaria Tapes  i un 5’9 La Ruta Baviera. D’aquesta manera el restaurant vencedor va ser el Rosamar de Canyet (Santa Cristina d’Aro) convertint-se en el restaurant amb més encant de la Costa Brava 2020.
Marc Ribas va valorar la cuina, el menjador i el servei de Rosamar amb un 9 i l’espai i el preu amb un 10. Els germans David i Anna Cosp van rebre un xec valorat en 3.000 euros per invertir en el restaurant i van qualificar l’experiència viscuda de “brutal”. L’emissió del programa El restaurant amb més encant de la Costa Brava de “Joc de cartes” es repetirà el proper diumenge 23 d’agost a les 13:25 hores.
La família Cosp regenta el restaurant Rosamar des de l’any 1973. Antigament, el mas de Canyet era propietat de la família Castelló. Una família ganxona i adinerada que va iniciar l’arranjament de l’entorn però arrel de la mort del propietari a l’any 1936, la família Sacrest va comprar el mas deu anys més tard. Sacrest va continuar embellint part del litoral de Santa Cristina i arrel dels seus contactes, Canyet va ser cau de xefles d’escriptors de la talla de Josep Pla, Gaziel… I fins i tot hi va estiuejar el rei Balduí de Bèlgica i Fabiola, el rei Umbert d’Itàlia i el mariscal de França Jover.

Tags: costa brava, cultura, gastronomia, Joc de cartes, restaurants, Santa Cristina d'Aro, societat, TV3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Santa cristina d’Aro no cedirà els romanents de tresoreria a l’administració general de l’estat
Notícia següent
El Massi-Tactic obté dos podis en sub-23 al Campionat d’Espanya de carretera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes