Santa Cristina dona a conèixer els beneficis d’una planta quasi prohibida, el cànem

Glòria Jara

Santa Cristina d’Aro .- El cànem, una planta quasi prohibida a casa nostra per ignorància i per interessos. Una planta cent per cent sostenible i si en un termini no gaire llunyà aconsegueix fer-se un lloc en la nostra societat permetrà fer un món millor.

Oriol Costa Lechuga, Director d’EcoRegió, ha donat a conèixer les potencialitats que té el cànem, una planta que és capaç de regenerar els sòls que tenen una gran quantitat de metalls. A més a més, el cultiu del cànem és un gran fertilitzant del blat de moro.
Aquesta planta de secà que fa més d’un metre d’alçada, ha estat present a la vida dels humans durant molts segles, per ser resistent,… i fins i tot en el món de l’automobilisme els primers models de Ford, al 1941, estaven construïts amb estructura de cànem. A dia d’avui, la casa Mercedes comença a introduir el cànem als seus models mentre que la marca Kestrel ja ha tret al mercat cotxes construïts només amb cànem. També podríem parlar de la seva funcionalitat en altres sectors de la indústria gràcies al potencial que té en ser un bon aïllant, és capaç de suportar una temperatura de 360ªC durant quatre hores. El cànem també s’utilitza per construir les pales dels aerogeneradors,…

En quant a l’alimentació, la seva llavor té proteïna vegetal, és la que té més potencial de totes les llavors i l’única que té els tres tipus d’omega. A més a més, no té cap efecte secundari. Per altra banda també és un bon remei per a persones que tenen epilèpsia, per a l’autisme,… i fins i tot per regenerar esportistes després d’un gran esforç físic.
Però per contrapartida, Oriol Costa també ha volgut mostrar l’altra cara del cànem, és a dir, els interessos que hi ha en una economia globalitzada que no el deixa aflorar. Un recurs sostenible que no es deixa créixer. El cànem, el gran desaprofitat al segle XXI. Serà la solució quan s’acabi el petroli i el plàstic? EEUU ja hi comencen a apostar.
La conferència va derivar a un interessant col·loqui entre el Director d’EcoREgió i la quarantena de persones assistents, algunes d’elles joves i molt interessades pel cànem. “La màgia del cànem”, organitzada pels Amics de La Casa Màgica i EcoRegió i que va tenir lloc dissabte 27 de novembre a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro, va acabar amb un tast de llavors de cànem.

Tags: alimentació, cànem, EcoREgió, Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Les vendes online de Costa Brava Verd Hotels s’acosten a les xifres del 2019
Notícia següent
Salut declara 36 ingressats més (621) i els mateixos crítics a l’UCI (135), amb 1.492 nous casos i 1 mort

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes