S’inicia l’enquesta als veïns dels nuclis antics de Palamós i Sant Joan, per a l’actualització de les ordenances d’accés i circulació d’aquestes zones

Palamós.- L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat aquesta setmana la distribució de 2.000 qüestionaris que es fan arribar a tots els habitatges situats dins l’àmbit del Barri vell de Palamós i del Nucli antic de Sant Joan.

L’objectiu és iniciar el procés d’enquesta en aquests àmbits mitjançant la qual poder conèixer les aportacions ciutadanes per a poder actualitzar les ordenances que es varen crear fa més de 15 anys, mitjançant les quals es regula la normativa d’accés i circulació de vehicles en aquestes zones. Aquestes normatives, que fins ara tenien validesa de manera individual (per a cadascun dels sectors), es varen refondre el passat mes de febrer en la nova Ordenança de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària, que també incorpora, la normativa que regula l’ús dels patinets elèctrics a la via pública.
L’enquesta que ara es distribueix es pot contestar en línia mitjançant el web: www.participa.palamos.cat. També en paper, retornant el qüestionari un cop omplert, a les bústies que hi ha ubicades a l’Ajuntament de Palamós, l’espai polivalent de les galeries Carme, o bé la Biblioteca “Lluís Barceló i Bou”. En tots aquests espais municipals els ciutadans que ho desitgin també poden recollir enquestes per a aportar la seva opinió en aquest procés de participació ciutadana.
A banda es durà a terme una enquesta a peu de carrer. Durant el que resta de mes els enquestadors recorreran el Barri vell de Palamós i del Nucli antic de Sant Joan cercant l’opinió dels veïns de les dues zones, però també dels ciutadans en general, comerciants, industrials, repartidors o altres usuaris d’aquests espais.
La recollida de tota aquesta informació ha de permetre saber com utilitzen els veïns/es el seu vehicle per aquests àmbits, quines necessitats tenen, quins problemes els pot suposar algunes regulacions de l’actual ordenança i quines propostes aporta per a la millora de l’accés i la circulació en aquestes zones. També s’hi sumarà l’opinió de les persones, serveis o industrials que en fan ús.
Posteriorment el debat es canalitzarà mitjançant la convocatòria de les reunions que realitzaran diversos grups de treball, els quals inclouran veïns/es. En el cas del Nucli antic de Sant Joan el taller tindrà lloc el dijous 3 de juny, a les 19 hores, a l’Aula d’Aprenentatge; i per als veïns/es del Barri vell de Palamós, aquesta activitat presencial es durà a terme el dimecres 9 de juny, a les 19 hores, a l’espai polivalent de les galeries Carme.
Els grups de treball també es realitzaran amb comerciants, restauradors i industrials amb negoci en aquests àmbits. En aquest cas la convocatòria del taller està prevista per al dimecres 9 de juny, a les 16 hores, a l’espai polivalent de les galeries Carme.
El resultat d’aquestes jornades sumat al que hagin aportat les enquestes, haurà de permetre perfilar el contingut i requisits de la nova normativa, que posteriorment es treballarà a nivell tècnic i que finalment debatran també els grups municipals representats al consistori.
Els resultats es passaran a la comissió redactora per tal que siguin inclosos com al·legacions en les noves ordenances d’accés i circulació de vehicles als nuclis antics de Palamós i Sant Joan, les quals podrien aprovar-se definitivament amb les noves incorporacions, durant el proper estiu.
L’objectiu d’aquest procés és el d’actualitzar aquesta normativa que regeix el trànsit en aquests àmbits, amb el màxim consens possible. Una revisió i actualització que es fa del tot necessària tenint en compte el temps que ha passat, més de 15 anys d’ençà de la redacció i aprovació d’aquestes ordenances, i considerant les noves necessitats i realitats que han pogut sorgir durant tot aquest període i fins a l’actualitat, en els àmbits afectats.
L’Ajuntament de Palamós ja va realitzar, a finals de l’any passat i en una primera fase, l’aplicació de nous sentits de la circulació en alguns dels principals carrers del Barri vell de Palamós, que varen tenir com a objectiu principal, reduir el nombre de vehicles forans que accedien al barri i només com a drecera per connectar amb altres zones del municipi.
Els canvis esmentats es varen aplicar després d’un període de prova, moment en el qual es varen confirmar els bons resultats de la mesura, que ha permès una destacada disminució del pas de vehicles pel barri vell de Palamós.

Tags: ajuntament de Palamós, Barri Vell, comerç, enquesta, mobilitat, normativa, palamós, participacio ciutadana, restauració, Sant Joan, serveis, societat, tallers, trànsit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Govern de la Generalitat aprova destinar 5,2 milions d’euros per a la construcció de la nova Escola Carme Guasch de Figueres
Notícia següent
Torna la campanya gastronòmica “Sopars Cantats de Pere Bahí”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes