“Som Diversitat” atén 50 persones durant el 2024

Baix Empordà

El programa “Som diversitat” (programa SIOAS) ha atès un total de 50 persones durant el que portem de 2024, 31 homes i 19 dones. La iniciativa està subvencionada pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

El servei ofereix orientació, formació i suport a la inserció a persones amb necessitats especials o trastorns de la salut mental que tinguin un grau de discapacitat igual o superior al 33%.
Per optar a entrar al servei, també cal complir altres requisits com estar inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupats o millora de feina (DONO) i residir al Baix Empordà. A més, es dona prioritat a les persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania o que han patit violència de gènere.
El Consell Comarcal del Baix Empordà aposta pel programa des del 2017 i vetlla per millorar el grau d’ocupabilitat i la qualificació personal de les persones participants. S’ofereixen accions que van des de tutories individuals i grupals de suport, seguiment laboral, formació ocupacional a través de diferents mòduls, alfabetització informàtica orientada en la recerca de feina, prospecció laboral i possibilitat de fer pràctiques en empreses o entitats, entre altres. A més, enguany s’ha realitzat formació professionalitzadora en l’àmbit de l’atenció al client orientat a tasques de consergeria, control d’accessos o pàrquing i comerç.
Altres eixos pels quals vetlla el programa consisteixen en promoure la inserció de les persones amb certificat de discapacitat en entorns de treball. Per fer-ho es genera un vincle i una intermediació entre la persona treballadora i l’empresa. També serveix com una eina de sensibilització de l’entorn laboral i un incentiu per oferir adhesió a l’empresariat per tal de garantir la consolidació del lloc de treball.
Som Diversitat disposa de 3 punts d’actuació repartits a la comarca. Dos punts d’atenció  abasten la zona sud de la comarca (Palafrugell i Castell-Platja d’Aro) i la zona nord (la Bisbal i Torroella de Montgrí). Cadascun atén 10 persones amb discapacitat física o sensorial superior al 65% i persones amb paràlisi cerebral, trastorns de la salut mental, trastorn de l’espectre autista o discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%. El tercer punt d’actuació atén anualment 30 persones del Baix Empordà, amb discapacitat física, psíquica, sensorial o intel·lectual amb un grau igual o superior al 33%.
Durant el 2022 i el 2023 es van atendre 164 persones d’arreu de la comarca, 78 homes i 86 dones, amb un percentatge d’inserció del 66%. Amb aquest programa i les diferents accions que se’n deriven es pretén millorar la qualitat de vida de les persones participants fomentant la seva autonomia i inclusió.

Tags: atenció ciutadana, Baix Empordà, Consell Comarcal, empresa, formació, inserció laboral, orientació, salut mental, serveis, societat, suport, treball

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Vint-i-nou productors del segell Girona Excel·lent ofereixen un sopar a peu dret en la Nit d’Hostaleria
Notícia següent
21a edició de la Marxa de Monells

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes