L’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona ha celebrat aquest dijous al vespre a l’espai Mas Batlle de Quart la seva trobada anual, amb la presència d’unes dues-centes persones entre afiliats a l’entitat, empresaris de la ciutat i autoritats.
La Nit de l’Hostaleria ha comptat, entre d’altres, amb el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l’alcalde de Quart, Ferran Rodero; la consellera de Territori, Habitatge i Transició Energètica de la Generalitat, Sílvia Paneque; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon; el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart; la vicealcaldessa de Girona i vicepresidenta segona de la Diputació, Gemma Geis, i la diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró. També hi havia el president de la Federació d’Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona, Antoni Escudero.
El president, Miquel Noguer, ha subratllat que la temporada turística d’enguany es mourà “en xifres similars a les de l’any passat i, fins i tot, per sobre del 2023 en número de pernoctacions” i ha destacat l’aposta de la Diputació pel producte de proximitat: “Tenim un territori privilegiat, que permet certificar una cuina variada, que aposta ineludiblement per la tradició i la qualitat. Estic convençut que, entre tots [institucions, entitats i associacions], podem crear més complicitats i sinergies”.
Després dels parlaments institucionals, es va oferir un sopar a peu dret, amb una àmplia i diversa gamma de tasts amb productes del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona. Hi ha participat vint-i-nou productors del distintiu.