Sant Feliu de Guíxols.- Deu restaurants de Sant Feliu de Guíxols ofereixen des de finals de febrer fins al 6 d’abril la campanya del bacallà i el peixopalo, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l’actualitat.
A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec). Aquest aliment va ser molt preuat per mariners i tapers durant el segle XIX. Així, va ser ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.
Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida, que ens desperta els sentits.
Restaurants participants: Bar Casa Irla; Cau del Pescador; Different Restaurant; El Tinglado; Euro del Mercat; La Bodega de Sant Feliu; La Pansa; La Proa; Les Dunes – Hotel Barcarola; i Sabors.
Deixa un comentari