Girona.- Del diumenge 18 al dimarts 20 de novembre el Palau de Congressos i Palau de Fires de la capital gironina acollirà aquesta gran cita gastronòmica
Aquest diumenge arrenca la setena edició de Fòrum Gastronòmic Girona que s’allargarà fins dimarts dia 20, convertint una vegada més la ciutat de Girona en el punt neuràlgic de la gastronomia. Després de l’èxit de les últimes edicions, especialment la de l’any passat també celebrada a Girona, el Fòrum torna a la capital gironina amb un intens programa d’activitats, una clara aposta per la qualitat i la sostenibilitat, i la presència de grans figures del món de la gastronomia com ara Joan i Josep Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras, Paco Pérez, Iolanda Bustos, o Jordi Cruz, entre molts altres.
El Fòrum de la sostenibilitat
Aquest any, en la mateixa línia que en totes les edicions dels Fòrum, però amb una aposta més reforçada, s’apostarà per la sostenibilitat en tots els àmbits. Serà un tema recurrent a les diferents ponències. Es potenciaran i es donarà visibilitat a tots els professionals i empreses que apostin pel reciclatge i l’absència de malbaratament. El mateix Fòrum també farà una aposta ferma per la correcta separació de residus que generin els expositors i les pròpies activitats.
Les principals firmes d’horeca, presents al Fòrum
La fira es consolida en cada edició com aparador de les novetats del mercat gastronòmic i horeca, i per això, moltes de les empreses que hi participen volen repetir. De fet, un 70% d’expositors d’aquesta edició ja hi han participat en altres ocasions. Un certamen que aplega una molt bona representació del que són les principals firmes del sector, així com de petits productors i distribuïdors que veuen en el Fòrum un molt bon aparador per presentar les seves novetats.
El Fòrum Gastronòmic Girona també aposta per la internacionalització, per això, comptarà aquest any amb un àmplia representació d’empreses procedents d’arreu de l’estat espanyol i d’Europa.
Principals figures del món gastronòmic, en directe
Un any més, l’Auditori de Girona serà l’escenari per on hi passaran grans noms de la cuina i de la gastronomia, com ara Joan Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras o Jordi Cruz.
Hi haurà dues matinals amb sis sessions consecutives. El dilluns tindrà un important accent femení, amb xefs com Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, Maria Solivellas, Begoña Rodrigo i Jennise Ferrari. Mentre que el dimarts serà el torn d’Albert Sastregener, Miguel Ángel de la Cruz, Nanín Pérez, Borja García, David Andrés i Benito Gómez. Per la seva banda, els tallers exclusius, que inclouen tast, estaran protagonitzats per Paco Pérez, Adeline Grattard, Artur Martínez, Marc Ribas, Xavier Pellicer, Nandu Jubany, Juanlu Fernández o Antonia Klugmann, entre d’altres.
Cuina, ciència i salut és un dels altres eixos temàtics més novedosos d’aquesta edició del Fòrum, i sota aquest epígraf, comptarem amb professionals de prestigi com ara Miguel Sánchez Romera, Isma Prados, Emil Samper, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, André Daguin i també Elena Roura i Marc Puig-Pey, de Fundació Alícia
El vi, la cocteleria i el servei de sala també tindran sessions pròpies al Fòrum Gastronòmic Girona 2018, amb Josep Roca, Audrey Doré, Roger Viusà, Agustí Ensesa, Mariona Vilanova, Manel Vehí i Juan Moll.
I el dolç, gran protagonista de les últimes edicions del Fòrum, tindrà un any més el seu espai propi, enguany patrocinat per Chocovic. Els millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres del moment oferiran tallers, ponències i showcookings. Noms com ara Miquel Guarro, Rafa Delgado, Mario Masià i Pablo Galiana, en sessions de pastisseria i gelateria; Raul Bernal, Enric Monzonís i Jaume Soldevila, en sessions sobre xocolata; i a Sergi Vela, Abel Bravo i Josep Mª Ribé, en diferents sessions sobre nous formats de pastisseria.
I també, en línia de continuïtat amb els valors que caracteritzen al Fòrum, el territori, la sostenibilitat i l’impuls dels productors locals seran uns altres protagonistes durant els tres dies de certamen. En aquesta línia, l’Àgora serà l’espai on els artesans de l’alimentació que practiquen oficis transmetran el seu saber. Enguany comptarem amb Boris Weitzman i Isaac Moya, biòleg marí i pescador local respectivament, impulsors del Projecte Sèpia; Carles Alonso, vinyater i fundador de Carriel dels Vilars; Manel Macià i Ivan Hernández, pagès i forner; Maria Costa i Jordi Claramunt, escairadors; Xesc Reina, xarcuter; Àlex Castany i Enric Camprubí, carnisser i ramader.
Menús diaris de la mà de Cuina de l’Empordanet
Com cada edició, al Fòrum es podrà menjar i molt bé. La fira tindrà un espai de restauració ubicat a la primera planta de l’espai firal. Enguany el col·lectiu de Cuina de l’Empordanet serà l’encarregat d’oferir a diari i durant les tres jornades del Fòrum dos tipus de menús, un de ràpid per a aquells que no disposin de gaire temps i un de complet. Els tiquets dels menús també es poden comprar a través de la pàgina web.