Empordà.- Els vins empordanesos han tornat a seduir al periodista i Mestre del Vi britànic Tim Atkin, un dels experts britànics del sector més influent del seu país i un reconegut especialista internacional que col·labora en diversos mitjans de comunicació de tot el món.
Atkin acaba de publicar un article on puntua més d’una cinquantena de vins empordanesos amb l’excel·lent, la majoria elaborats amb garnatxa i carinyena, les varietats tradicionals de l’Empordà.
El VD06 Carinyena Blanc 2021, del celler Vinyes d’Olivardots, és el vi més ben valorat pel comunicador britànic, amb 96 punts. A continuació figuren, el Somnis de Gerisena, un dolç del celler Cooperativa de Garriguella, i l’Etèric 2019, un monovarietal de carinyena negra de Vinyes d’Olivardots, que reben 94 punts.
A continuació, amb 93 punts, hi ha els vins negres La Vella 2019, Comabrauna 2018, i Les Elies 2019, del celler Espelt; Centenari 1923-2023 2020 i Finca Garbet 2016, del celler Perelada; S’Alou 2019, del celler Vinyes dels Aspres, Elitia 2020, del celler AV Bodegueres; Clos Adele 2022, de Terra Remota; i el vi dolç Garnatxa Solera, del celler Espelt.