Xerrada per restaurar el camí de traginers de la vall de Bell·lloc de Palamós

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- La  Pedra Seca és una tècnica de construcció tradicional i popular que podem trobar en els camins i en les antigues feixes de conreu de molts masos del massís de les Gavarres.

Són parets construïdes amb pedres que es van encaixant unes amb les altres sense ciment… Tan sols s’utilitza la sorra per acabar d’emplenar els buits que hi puguin quedar. Al novembre del 2018 la Pedra Seca, també anomenada paret seca o pedra en sec, va ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.
Aquest dissabte, 2 de març, a les 10 del matí tindrà lloc a Santa Cristina, concretament a la seu de l’ADF Gavarres Marítima, una xerrada que porta per títol Projecte de Voluntariat de Pedra Seca. L’objectiu d’aquesta xerrada és poder restaurar el camí de traginers de la Vall de Bell·lloc de Palamós. És una activitat que està promoguda per l’ADF Gavarres Marítima, ReStructure Heritage i Clau de Volta, Associació d’Art i Patrimoni. I conté la col·laboració del Grup de Natura Sterna, l’Ateneu de Calonge, l’Ardenya Patrimoni i Natura i Amics del Forest i Remences XXI.

Tags: ADF, arquitectura, Bell-lloc, cultura patrimoni, Gavarres, historia, palamós, pedra seca, restauració, Santa Cristina d'Aro, xerrades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Èxit en la Jornada d’Innovació i lideratge empresarial organitzada per la Xarxa de Polígons del Baix Empordà
Notícia següent
Els pagesos gironins desconvoquen el tall a l’AP-7 després d’aconseguir “el 90%” del que demanaven

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes