Castell Peralada Restaurant porta la seva cuina a Bolonya per sumar-se al projecte artístic i social de Joan Crous

Peralada.- Castell Peralada Restaurant va oferir el darrer menú de la temporada 2019 davant la societat civil de Bolonya, amb representants del món econòmic, social, cultural i gastronòmic.

El menú va estar compost per uns antipasto a peu drets on va estacar el Xuixo de parmesà entre altres. Seguidament es van servir unes tapes a taula com a preliminar d’un menú compost de quatre plats que va finalitzar amb una selecció de formatges de Toni Gerez i dos postres que aportaven el punt dolç aquesta velada.
Cenae és una acció artística en què Joan Crous, artista de Banyoles resident a Bolonya, fossilitza banquets singulars, inspirat en l’instant tridimensional que es va viure a Herculà i Pompeia el 24 d’agost del 79, quan el Vesuvi va deixar sepultades i eternitzades les dues ciutats.
A Bolonya, Joan Crous i la psicòloga i llicenciada en filosofia Giovanna Bubbico, la seva esposa van fundar EtaBeta Cooperativa Sociale, dedicada a acollir persones marginades per la societat, de totes les edats i d’arreu del món, i a ajudar-les a integrar-se i a sentir-se útils i estimades, mitjançant l’art, la producció de material didàctic; l’artesania del vidre, de la fusta, de material de deixalleria; de l’horta i l’agricultura o de les conserves dolces i salades de l’excés de producció.
Des del desembre del 2017, el projecte Cenae es desenvolupa entre Girona i Bolonya, com un agermanament de la Costa Brava i les costes del Tirrè i l’Adriàtic amb les serralades de la Pulla al Piemont i el Pirineu.
Aquests sopars tenen una funció social, cultural i artística. És Social perquè la cooperativa és de reinserció. És Cultural perquè busca fer reflexionar, mitjançant la relació entre cultures diferents, que s’expressen amb el mateix llenguatge, la cuina. És Artística perquè el resultat final és una exposició i un catàleg que explica els resultats de l’encontre.

Tags: agermanament, Alt Empordà, cuina, cultura, gastronomia, Itàlia, societat, solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Baix Empordà presenta el primer observatori comarcal especialitzat en turisme de les comarques gironines
Notícia següent
Alumnes d’Hoteleria i Turisme de l’Institut Baix Emporda comencen l’any amb una jornada del vi

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes