Alumnes d’Hoteleria i Turisme de l’Institut Baix Emporda comencen l’any amb una jornada del vi

Palafrugell.- El passat 8 de Gener els alumnes de Cicles de Grau Mig i Superior van començar el 2020 amb un dia dedicat amb una jornada amb sortides i activitats relacionades al món del vi, els alumnes han descobert començant el dia el celler de Calonge Clos d’Agon, on es troba a la bonica zona de Calonge, a la Costa Brava Catalana, la vinya es troba a l’altiplà situat darrere de Calonge en ple espai natural de “Les Gavarres”.

Posseeix un clima mediterrani influenciat per la Tramuntana i brises procedents del mar. La seva historia del celler neix el 1987, quan un matrimoni francès decideix comprar l’antiga masia de Mas Gil, on ja hi havia 12 hectàrees de vinya plantades amb varietats híbrides i marcs de plantació estrets. Al centre de la vinya s’emplacen Celler i una antiga masia de 350 anys d’història, que contempla una assolellada i bonica terrassa amb vistes al mar.
Històrics oliveres i arbres exòtics deixen la mirada en una cultura llegendària ja relacionada amb el vi. Fa entorn 350 anys ja es conreava vinya en aquest lloc.
Els alumnes han conegut els vins del celler Clos d’Agon, tant blanc com negre, que han rebut grans puntuacions i elogis de diferents periodistes especialitzats a nivell internacional com Robert Parker, Stephen Tanzer, José Peñín i Mario Scheuermann. A més, el nostre Clos d’Agon Blanc 2006 va ser nomenat millor vi blanc d’Espanya per la revista Wine Advocate.
A mig matí, els alumnes han visitat les instal·lacions de l’Institut Català del Suro a Palafrugell on han estimulat els seu sentit olfactiu amb la importància d’un bon tap de suro per un vi, l’Institut català del suro contribueix a la investigació i el coneixement del sector, definint i presentant propostes d’actuació als organismes competents i altres accions per desenvolupar, afavorint i promocionant el sector surer català com han fet saber amb una xerrada informativa als nostres alumnes.
Al final del dia, els alumnes han finalitzat aquesta jornada del vi amb una visita a Vins i Licors Grau de Palafrugell, l’empresa familiar que té els seus orígens a mitjans del segle XX. Actualment, Vins i Licors Grau està format per una plantilla de 45 persones, entre el magatzem central, la vinoteca, el personal administratiu i el dipòsit de Figueres. Al llarg dels anys, Vins i Licors Grau ha passat a liderar la distribució de vins i licors de la zona, amb un gran nombre d’exclusives i amb una gran força en el sector Horeca (hotels, restaurants i cafeteries).

Tags: ’Institut Català del Suro, cellers, DO Empordà, ensenyament, formació, INS Baix Empordà, Vins DO Empordà, Vins i Licors Grau, visites guiades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Castell Peralada Restaurant porta la seva cuina a Bolonya per sumar-se al projecte artístic i social de Joan Crous
Notícia següent
Un centenar de persones ja utilitza l’aplicació móbil gratuïta per informar de l’actualitat bisbalenca

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes