“Col·loquis sobre el territori i la seva gent” d’Òmnium Cultural Baix Empordà

La Bisbal d’Empordà.- El divendres 22 de març comença un segon cicle de documentals i col·loquis que posa en valor el patrimoni natural i cultural del nostre país. Es tracta dels “Col·loquis sobre el territori i la seva gent” organitzat per la Seu d’Òmnium Cultural al Baix Empordà.

Per la primera sessió, amb la que Òmnium estrena l’edició 2024 d’aquest cicle, s’ha programat el documental “Ernest Costa. El notari del paisatge” del cineasta i documentalista Antoni Martí. Després de la projecció tindrà lloc un col·loqui amb el mateix Ernest Costa i Antoni Martí. L’acte tindrà lloc al Teatre Mundial a les vuit del vespre i és una activitat d’accés lliure i gratuïta.
Ernest Costa és un reconegut fotògraf i escriptor que l’any 2021 va ser premiat amb la Creu de Sant Jordi per la seva tasca com a divulgador del patrimoni natural del Països Catalans. Compta amb un fons de milers d’imatges i és autor d’un bon nombre de publicacions sobre el paisatge del nostre país, la gent que hi viu i la seva relació amb el territori.
Òmnium Baix Empordà, en reconeixement a la gran tasca de documentació i difusió d’Ernest Costa, ha volgut iniciar el nou cicle de col·loquis amb un documental que mostra la seva trajectòria professional. El seu recorregut arreu dels Països Catalans al llarg de 50 anys ens acosta el paisatge natural i humà d’allà on ha estat. El documental compte també amb el testimoni de persones que l’han conegut de prop, com Antoni Bassas, Ramon Folch, Josep M. Massip, Àngel Madrià, … entre d’altres.
Les altres tres sessions dels “Col·loquis sobre el territori i la seva gent” estan programades pels mesos de juny, setembre i desembre. Pel cicle d’enguany, tal com ja es va fer amb el de l’any passat, Òmnium compte amb la col·laboració del documentalista Antoni Martí i amb la projecció d’alguns dels seus millors documentals sobre el nostre patrimoni natural i humà.

Tags: Antoni Martí, cicle, cinema documental, cultura patrimoni, La Bisbal d'Empordà, medi ambient, natura, Omnium, paisatge, societat, territori
Notícia anterior
Es constitueix el Grup Consultiu d’Alcaldia de Palafrugell, que té com objectiu principal oferir assistència i assessorament a l’alcalde
Notícia següent
L’oferta de turisme de negocis de la Costa Brava es dona a conèixer a cent cinquanta professionals europeus i nord-americans

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes