Dos carnissers i un flequer del Baix Empordà, reconeguts amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022

Catalunya.- El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2022 a un total de 25 persones, de les quals 10 són flequers, 6 pastissers, 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers, i un formatger.

Entre els guardonats hi ha els carnissers Marc Ferran Serra de Rupià i Carles Saló Roig de Pals, així com el flequer de Castell-Platja d’Aro Werner Staehler Hengartner.
El Diploma reconeix el mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici, com ha publicat recentment el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Resolució ACC/2151/2022, de 6 de juliol, per la qual s’atorga el diploma de Mestre/a Artesà/ana Alimentari/ària a diverses persones).
El Departament atorga aquest Diploma a les persones artesanes alimentàries que acrediten mèrits excepcionals de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987, i des d’aleshores s’ha lliurat més de 1.000 diplomes.
Es considera artesania alimentària l’activitat d’elaboració de productes alimentaris, que, complint els requisits assenyalats per aquesta matèria, estan subjectes a unes condicions durant tot el seu procés productiu que garanteixen als consumidors un producte final individualitzat, de bona qualitat, i amb característiques diferencials, obtingudes gràcies a les petites produccions controlades per la intervenció personal de l’artesà/ana.
El reconeixement de l’artesania alimentària contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya, i a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.
De forma complementària a aquests diplomes, el Departament va crear l’any 2003 el Premi al Millor Jove Artesà/ana Alimentari/àira Innovador/a, dotat amb 3.000 euros per al premi i 1.000 euros per a l’accèssit. Aquest premi reconeix l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Actualment, i fins l’1 de setembre d’enguany, està oberta la presentació de candidatures per a la convocatòria 2022 del guardó. Més informació al web del DACC.
Els guardons d’artesania alimentària (diplomes de mestre artesà i premi al jove artesà alimentari innovador) seran lliurats per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural, Teresa Jordà, en una cerimònia oficial que tindrà lloc a la tardor.

Tags: alimentació, artesans, Baix Empordà, carnissers i xarcuters, Castell-Platja d’Aro, Catalunya, diplomes, flequers, gastronomia, Generalitat, pals, reconeixement, Rupià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Camins tancats a les Gavarres i crida als veïns de les urbanitzacions que toquen al massís a extremar la precaució
Notícia següent
Detenen a la Jonquera un home amb 21 quilos de marihuana al maleter del cotxe i desmantellen una plantació a Cabanes

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes